08-04-2012
|
#29
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
![](http://frmsinsi.net/images/forumsinsimages/51/03-08-2012T03-31-54e865e3_forumsinsi.net_.jpg)
Altı Ezmeli Tike Kebabı
Malzemeler- 500 gr kebaplık et,
- 100 gr kuyruk,
Terbiye için:- 3 -4 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- Tuz ve karabiber, yeni bahar
![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Sos için:- 4 -5adet domates,
- 3-4 adet sivri yeşil biber
Tarifi
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulur Terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakla ezilir bir tabağa konur İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
![](http://frmsinsi.net/images/forumsinsimages/51/03-08-2012T03-31-5474f531_forumsinsi.net_.jpg)
Kemeli Kıyma Kebabı
Malzemeler- 6-7 adet keme
- 1 kg
az yağlı kıyma
- Tuz
- Karabiber
Tarifi
Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye ayrılır Diğer taraftan kıymaya tuz ve karabiber konarak yoğrulur, ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır Kebap şişine bir keme bir kıyma saplanarak mangalda pişirilir Servis yapılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
|
|
|