08-04-2012
|
#34
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
- 20-25 tane kabak çiçeği
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- Nane, maydanoz, tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı
Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartın
Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartın(yaprağı yırtmadan)
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin
Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edin Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın
Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun
Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye (hafif dik)sıralayın
Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirin
Not: Çiçeklerin içini fazla doldurmayın Dolma içini çiğden de hazırlayabilirsiniz
Kabak çiçeğini bulmak biraz zor, pazara çok erken gitmeniz gerekiyor, bahçenizde kabaklarınız varsa çiçekler kapanmadan, ucunda kabağı olmayan (erkek) çiçekleri toplamanız gerekiyor
sofra dergisi
Sofra dergisi
|
|
|