Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #40
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar








Malzemeler
  • 1 orta boy yuvarlak ekmek (bayatlatılmış)
  • 2 soğan
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 250 gr dana kıyması
  • 8 sap maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı etsuyu
  • Tuz,karabiber
Yapılışı

Önceden alınıp bir iki gün bayatlatılmış yuvarlak bir ekmeğin üstünü kapak biçiminde kesin
Ekmeğin içini kaşıkla veya elle çıkarın; kenarından bir parmak eninde kalacak şekilde içini oyun
Çıkardığınız ekmek içini ufalayın, bir kenarda bekletin (Ekmek bayat olursa içi daha kolay çıkar ve ufalanır) Soğanı incecik kıyın
Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ve biraz tuz ile sararana kadar kavurun Üzerine kıymayı ilave edin
Topak kalmaması için tahta kaşığın tersiyle bastırarak kıyma hafif renk alana kadar kavurun
Üzerine ekmek kırıntısını, karabiber ve pulbiberi ekleyip 5-6 dakika orta ateşte kavurun
Tavayı ateşten alın Maydanozu incecik kıyın Cevizleri irice doğrayın Maydanoz ve cevizleri de katıp karıştırın Ekmeğin içini bu karışımla doldurun Üzerine kapağını kapatın
Geniş bir tencerenin içine 2 tane çatal yerleştirin Ekmeği çatalların üstüne oturtun
Kıymayı kavurduğunuz tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin Salçayı yağda bir iki dakika, güzel kokusu çıkana kadar kavurun
Üzerine 1 su bardağı etsuyu koyup kaynatın
Tenceredeki ekmeğin üzerine yağlı salçalı suyu gezdirin Tencerenin kapağını kapatın
Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Pişirirken arada sırada pişme suyunu ekmeğin üzerine gezdirerek yumuşamasını sağlayın
10 dakika dinlendirdikten sonra üçgen dilimlere bölerek servis yapın
Dilerseniz üzerine yoğurt ve biberli yağ ilave edebilirsiniz

E-tarifler

Alıntı Yaparak Cevapla