Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
40
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
1 orta boy yuvarlak ekmek (bayatlatılmış)
2 soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
250 gr dana kıyması
8 sap maydanoz
1 çay bardağı ceviz
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı etsuyu
Tuz,karabiber
Yapılışı
Önceden alınıp bir iki gün bayatlatılmış yuvarlak bir ekmeğin üstünü kapak biçiminde kesin
Ekmeğin içini kaşıkla veya elle çıkarın; kenarından bir parmak eninde kalacak şekilde içini oyun
Çıkardığınız ekmek içini ufalayın, bir kenarda bekletin (Ekmek bayat olursa içi daha kolay çıkar ve ufalanır)
Soğanı incecik kıyın
Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ve biraz tuz ile sararana kadar kavurun
Üzerine kıymayı ilave edin
Topak kalmaması için tahta kaşığın tersiyle bastırarak kıyma hafif renk alana kadar kavurun
Üzerine ekmek kırıntısını, karabiber ve pulbiberi ekleyip 5-6 dakika orta ateşte kavurun
Tavayı ateşten alın
Maydanozu incecik kıyın
Cevizleri irice doğrayın
Maydanoz ve cevizleri de katıp karıştırın
Ekmeğin içini bu karışımla doldurun
Üzerine kapağını kapatın
Geniş bir tencerenin içine 2 tane çatal yerleştirin
Ekmeği çatalların üstüne oturtun
Kıymayı kavurduğunuz tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin
Salçayı yağda bir iki dakika, güzel kokusu çıkana kadar kavurun
Üzerine 1 su bardağı etsuyu koyup kaynatın
Tenceredeki ekmeğin üzerine yağlı salçalı suyu gezdirin
Tencerenin kapağını kapatın
Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın
Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Pişirirken arada sırada pişme suyunu ekmeğin üzerine gezdirerek yumuşamasını sağlayın
10 dakika dinlendirdikten sonra üçgen dilimlere bölerek servis yapın
Dilerseniz üzerine yoğurt ve biberli yağ ilave edebilirsiniz
E-tarifler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul