Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #41
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar










Malzemeler
  • 1 koyun kaburgası (2-2,5 kg)
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 adet kuzu ciğeri
  • 4 soğan
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç(yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz
Yapılışı

Kaburgayı keskin bir bıçakla enine doğru keserek içinde pilavın konulacağı cebi açın
Kuşüzümünün sapını çöpünü ayıklayın Ilık suya koyup bekletin
Ciğeri küçük küp biçiminde doğrayın, bir kenarda bekletin Soğanları incecik kıyın, dolmalık astıkla ikisini kalın tabanlı yayvan bir tencereye koyun
Biraz tuzla birlikte soğanlar altın sarısı renk alana kadar 3 çorba kaşığı tereyağında kavurun
Ciğeri ilave edin, renk değiştirinceye kadar kavurmayı sürdürün
Bunun üzerine suyu süzülüp iyice yıkanmış pirinç ve bir tutam tuz ilave edin 1-2 dakika çevirdikten sonra 4 su bardağı su ve baharatı ilave edin Tadına tuzuna bakın Kuşüzümünün suyunu süzüp pilavın üstüne serpeleyin Kapağını kapatın Çok kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin
Hazırladığınız pilavı kaburganın içindeki cebe doldurun Pilav miktarını çok iyi ayarlayın; çok doldurursamz patlayıp pirinçler tencereye saçılabilir, az doldurursanız kaburga içine su alabilir
Pirinçlerin dağılmaması için cebin ağzını kalın bir iplikle dikin
Etin üzerine salça sürün
Kaburganın rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin
Kaburgayı önlü arkalı hafifçe kızartın
Önce kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin 3 su bardağı kaynar su ilave edin, tuzunu serpin
Kapağını örtüp yaklaşık 1 saat pişirin
Diğer tarafını çevirin İyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat de diğer tarafını pişirin
Et tel tel ayrılacak kadar yumuşamış olmalıdır; çünkü kullanacağınız ete göre pişirme süresi değişebilir Tenceredeki su azaldıkça azar azar kaynar su ilave edebilirsiniz

Sofra


Alıntı Yaparak Cevapla