08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanada'nın En Meşhur Tatlısı
Arkadaslar bir arkadasiniz benim yasadigim ulkenin tariflerini istedi ancak uygun olanlari ekliye bilirim bazi malzemeler orada yok, bu gonderdigim Cilek, Elma, Limon, ve kuru Uzumlede yapilir onlarinda tariflerini bulunca ekliyecegim umarim beeynirsiniz afiyetle yersiniz
Simdi bun tart Turkiyedede yapiliyor cunku bir Canadalinin ogretigi tarif
Kırmızı eriklitart
Malzemeler:
- 8 çorba kasigi un
- 4 çorba kasigi toz şeker
- 3 çorba kasigi tereyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
Üzeri için
- ½ kg kırmızı erik
- ½ su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Erikleri bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz Hamur için un, yoğurt, şeker, yağ ve kabartma tozuyla, yumurta karıştırılıyor Yağ yumuşaksa daha fazla un konulabilir Üzeri için hamurdan biraz alıyoruz Yağlanan tepsiye hamuru yayıyoruz Meyveleri üzerine seriyoruz Aralarına un koyuyoruz Şekerini üzerine döküyoruz Ayırdığımız hamuru üzerine süsleyerek yayabiliriz Sıcak fırında pişiriyoruz
Afiyet olsun
Nanaimo Bar tarifi
Nanaimo bar, Kuzey Amerika’da, özellikle de Kanada’da ünlü olan bir tatlı çeşidi En alt katı gofret kırıntılarından oluşan bir tabaka, orta katı bir çeşit krema, üzeri de çikolata kaplaması Hatırlarsınız belki, 14 Şubat şerefine bazı resimler koymuştum Siz de en çok Nanaimo barı beğenmiştiniz Katar’da yaşayan Aslı nanaimo barı yapmış, bizimle de paylaştı
Alt tabakası için malzemeler:
- 1/2 bardak tuzsuz tereyağı
- 1/4 bardak toz şeker
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1 çırpılmış yumurta
- 1 + 1/4 bardak gofret kırıntısı
- 1/2 bardak ince kıyılmış badem
- 1 bardak hindistancevizi
Yağ, toz şeker ve kakaoyu bir kapta eriyene kadar karıştırın Sonra içine yumurtayı ilave edip, karışım yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirinSonra ateşten alıp badem, hindistancevizi ve gofret kırıntılarını da ilave edip karıştırın20×20 cmlik yağlanmamış kalıba döşeyip, sıkıca bastırın
Nanaimo Bar tarifi
Orta tabaka için malzemeler:
- 1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı (Yumuşak olacak)
- 2 yemek kaşığı + 2 çay kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı vanilyalı puding (toz halinde)
- 2 bardak pastacı şekeri (glasaj=pasta kaplama şekeri)
Bütün malzemeleri iyice karışana kadar çırpın ve gofretlerin üzerine yayın
Üst tabaka için malzemeler:
- 120 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip iyice karıştırın Soğumaya bırakınHala akışkan kıvamdayken kalıbın en üstüne dökün Buzdolabında donması için bekleyin Servis yapacağınızda sıcak bir bıçakla kesin ki, en üstteki çikolata tabakası kırılmasın, düzgün kesilsin
Not: Orta tabakanın pembe olması için içine biraz pembe toz jöle eklenebilir
Aslı bu tarifi uygulayıp Kanadalı bir arkadaşına tattırmış Arkadaşı, bu tatlının ara katının genelde sarı renkli olduğunu söylemiş Ayrıca onlar daha küçük küçük dilimleyerek ikram ediyorlarmış Tek lokma halinde yani Ama arkadaşı tadının aynı olduğunu söylemiş Ayrıca Aslı der ki, tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra çok uzun beketmeyin, zira ısındıkça dağılma eğilimi de artıyor
Siyah-beyaz kurabiyeler nasıl yapılır?
ize gereken sadece biri sade, biri ise bol kakao eklenip yoğrulmuş kurabiye hamuru Önce beyazı açıyorsunuz, ardından kakaolu olanı İkisini üstüste koyuyorsunuz
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 180 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
- 1 + 1/3 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- Rendelenmiş çikolata/kakao
Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın İçine yumuşamış tereyağı ekleyip, 3 dakika kadar karıştırın Şekeri ekleyip, 2 dakika kadar daha karıştırın Birer birer yumurtaları ekleyip, çırpmaya devam edin Vanilyayı da ekleyin (Süreler hamur yapma makinesine göre verilmiş, ama biz elimizle yoğurabiliriz)
Hamuru iki parçaya ayırın Yarısını üstü kapalı bir kaba koyup, bir kenara koyun İsterseniz benmari usulü eritilmiş bir kalıp çikolatayı, isterseniz de 2 çorba kaşığı kakaoyu hamura katıp, yoğurun Koyu renkli bir hamur elde edeceksiniz Bu hamuru da 30 dakika dinlenmesi için üstü kapalı bir kapa koyup, kaldırın
Pudingli Kek tarifi
Kekleri istediğiniz şekilde kalıplara dökebilirsiniz… Günün anlam ve önemine uygun kalp kalıplar da olabilir…
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket hazır kakaolu puding
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağından bir parmak eksik un
Önce yumurtalar ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın Ardından diğer malzemeleri de ekleyip, çırpmaya devam edin Kek hamurunu, yağlanmış kek kalıbına döküp; önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin
Afiyet osun yine bulunca gonderirim
|
|
|