Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar











Malzemeler

1 su bardağı sarı mercimek
2 havuç
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı salça
tuz, su

Hazırlanışı

Havuçları soyun, havucu ve soğanı doğrayın Tencere de erittiğiniz sıvı yağ da soğan ve havucu kavurun üzerine mercimeği ekleyin ve suyunu da ilave ederek pişirmeye bırakın

Ayrı bir tencere de erittiğiniz tereyağında unu kavurun üzerine salcasını ve 1 su bardağı kadar soğuk suyu ilave edin Diğer tenceredeki mercimek pişince el blendırıyla bütün malzemeleri ezin terbiyenin üzerine çorbayı dökün ve karıştırın

Küçük bir tavaya yağ dökün ve dolmalık fıstıkları kavurun

Çorbanın üzeri kabuk bağladıktan sonra fıstıkları üzerine dökün ve servis yapın


Çorbatarifleriinfo











Malzemeler

4 bardak et suyu,
2 çorba kaşığı yağ,
1 yeşilbiber,
1 tane kırmızıbiber,
yarım fincan arpa şehriyesi,
tuz,
karabiber

Hazırlanışı

Kaynayan et suyuna margarin veya tereyağı konur
Sonra sıra ile şu işlemler yapılır
Kırmızıbiber, şehriye ve tuz ilave edilir
Biraz kaynadıktan sonra kıyılmış yeşilbiber eklenir
Üzerine karabiber serpilip, ateşten indirilir


Çorbatarifleritv













Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30gr margarin (ben tereyağı kullandım)
  • 4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış
  • 1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış
  • 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1lt (4 sb) tavuk suyu
  • 8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış
  • 200gr konserve mısır
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 sb yoğurt (ben ayran kullandım)
  • maydanoz
Hazırlanması[*]Yağları bir tencerede eritin Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin 5 dakika kavurup unu ilave edin Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin [*]Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin [*]Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin [*]Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın Tuzunu ve karabiberini ekleyin Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapınPortakalağacı

Alıntı Yaparak Cevapla