Konu
:
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Yalnız Mesajı Göster
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
08-04-2012
#
23
Prof. Dr. Sinsi
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Malzemeler
• 3 adet orta boy patates
• 2 çorba kaşığı margarin
• 2 adet orta boy soğan
• 2,5 demet maydanoz
• 3 su bardağı su
• 1 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı hazır patates püresi tozu
• 1/2 limon suyu
• 2 diş sarmısak
• 1 çay kaşığı karabiber
• tuz
Hazırlanışı
1 Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra küçük olarak küp şeklinde doğrayın
2
1 çorba kaşığı margarini bir tavada eritin ve üzerine patatesleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurun
3
Başka bir tencerede kalan 1 kaşık margarini ve yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
4
Soğanların üzerine ince kıyılmış maydanozu ve iki su bardağı suyu ilave edin
2 dakika kaynattıktan sonra tencereden alın ve blendırdan geçirin
Blendırdan geçirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye alın
5
Ayrı bir kasede bir su bardağı sütü ve patates püresi tozunu çırpın ve yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin
Bir taşım kaynattıktan sonra tuz, karabiber ve limon suyunu da ekleyin
6
Önceden kavurduğunuz patatesleri de çorbaya ekleyerek servis yapın
Çorbatarifleri
tv
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 patates
2 kabak
2 havuç
1 çay bardağı bezelye
1-1,5lt kaynamış su
tuz
1 bardak süt
2 yumurtanın sarısı
Hazırlanması
[*]
Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın
[*]
Tereyağını eritin
Soğanı yağda pembeleştirin
Pembeleşince salçaları ekleyip 1-2 kez karıştırın
Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin
Un ile bir süre kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin
[*]
Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin
Pişince çorbayı blendırdan geçirin
[*]
Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın
Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin
Bu karışımı yavaş yavaş -karıştırmaya devam ederek- çorbaya ekleyin
Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyin
portakalağacı
Malzemeler
1 demet kuzu kulağı
1 kase kesme hamur
1 su bardağı tavuk suyu
su, tuz
Terbiyesi İçin
1 kase yoğurt
2 kaşık un
Üzeri İçin
Tereyağı
Hazırlanışı
Üzerini geçecek kadar su ile kesme hamurları haşlayalım
Biraz haşlandıktan sonra tavuk suyunu ekleyelim
Terbiyesi için, yoğurt, un ve önce biraz soğuk su ardından sıcak suyu ekleyelim ve çırpma teli ile çırpalım
Çorbanın suyundan azar azar terbiyeye ekleyelim 1 kepçe kadar
Ilıyan terbiyemizi çorbaya dökelim
Kuzu kulağını doğrayıp çorbanın içine atıp biraz daha pişirelim
Üzeri için tereyağını tavada kızdırıp, servis yapmadan önce çorbamıza dökelim ve karıştıralım
Çorbamız servise hazırdır
Çorbatarifleri
info
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul