Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar











Malzemeler

• 3 adet orta boy patates
• 2 çorba kaşığı margarin
• 2 adet orta boy soğan
• 2,5 demet maydanoz
• 3 su bardağı su
• 1 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı hazır patates püresi tozu
• 1/2 limon suyu
• 2 diş sarmısak
• 1 çay kaşığı karabiber
• tuz

Hazırlanışı

1 Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra küçük olarak küp şeklinde doğrayın

2 1 çorba kaşığı margarini bir tavada eritin ve üzerine patatesleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurun

3Başka bir tencerede kalan 1 kaşık margarini ve yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun

4 Soğanların üzerine ince kıyılmış maydanozu ve iki su bardağı suyu ilave edin 2 dakika kaynattıktan sonra tencereden alın ve blendırdan geçirin Blendırdan geçirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye alın

5 Ayrı bir kasede bir su bardağı sütü ve patates püresi tozunu çırpın ve yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin Bir taşım kaynattıktan sonra tuz, karabiber ve limon suyunu da ekleyin

6 Önceden kavurduğunuz patatesleri de çorbaya ekleyerek servis yapın

Çorbatarifleritv









Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 patates
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1-1,5lt kaynamış su
  • tuz
  • 1 bardak süt
  • 2 yumurtanın sarısı
Hazırlanması[*]Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın[*]Tereyağını eritin Soğanı yağda pembeleştirin Pembeleşince salçaları ekleyip 1-2 kez karıştırın Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin Un ile bir süre kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin[*]Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin Pişince çorbayı blendırdan geçirin[*]Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın Çorbadan bir kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave edin Bu karışımı yavaş yavaş -karıştırmaya devam ederek- çorbaya ekleyin Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa azar azar kaynamış su ekleyinportakalağacı









Malzemeler

1 demet kuzu kulağı
1 kase kesme hamur
1 su bardağı tavuk suyu
su, tuz

Terbiyesi İçin

1 kase yoğurt
2 kaşık un

Üzeri İçin

Tereyağı

Hazırlanışı

Üzerini geçecek kadar su ile kesme hamurları haşlayalım Biraz haşlandıktan sonra tavuk suyunu ekleyelim

Terbiyesi için, yoğurt, un ve önce biraz soğuk su ardından sıcak suyu ekleyelim ve çırpma teli ile çırpalım Çorbanın suyundan azar azar terbiyeye ekleyelim 1 kepçe kadar Ilıyan terbiyemizi çorbaya dökelim Kuzu kulağını doğrayıp çorbanın içine atıp biraz daha pişirelim
Üzeri için tereyağını tavada kızdırıp, servis yapmadan önce çorbamıza dökelim ve karıştıralım

Çorbamız servise hazırdır

Çorbatarifleriinfo


Alıntı Yaparak Cevapla