Konu
:
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Yalnız Mesajı Göster
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
08-04-2012
#
39
Prof. Dr. Sinsi
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar
Malzemeler
¼ kereviz
1 küçük ince dilimlenmiş soğan
10 su bardağı et suyu
¼ pırasanın beyazı
½ bardak zar gibi doğranmış tavuk eti
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
Yapılışı
Bir tenereye yağı koyup hafif kızdırarak sebzeyi ilave edip bir dakika kavurun
Sonra tuz ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın
Başka bir kapta sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan tavuk suyunun içine karıştırarak ekleyin
Ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip, süzün
Tavuk etlerini de ilave edin
Afiyet olsun…
ustayemektarifleri
Malzemeler
• Soyulmuş ve ince doğranmış 1
5 kg soğan
• 115 gr
tuzsuz tereyağı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 defneyaprağı
• 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı
• 25 gr
saf un
• 250 ml sek beyaz şarap
• 100 ml sek şeri
• 2 litre et suyu
• 1 adet Fransız bageti
• 1 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
• 170 gr
parmesan peyniri
• Lezzet katmak için tuz ve biber
6-8 kişiliktir
Yapılışı
1
Soğanları ince ince doğramak için Braun Multiquick 7 Kablsouz ve doğrayıcı kabını kullanın
2
Tereyağını zeytinyağıyla birlikte geniş, kalın dipli bir sos tavasında ısıtın
Soğanları, dövülmüş sarımsağı, defneyapraklarını ve kekik yapraklarını ekleyip hafifçe karıştırın
Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin
Kapağı kaldırın ve soğanlar karamelleşip altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak 20 dakika daha pişirin
3
Karıştırarak un ekleyip topaklanmaları gidererek 3-4 dakika daha pişirin ve şarap, sek şeri ve et suyunu ekleyin
Kaynayana dek pişirdikten sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin
4
Parmesanlı kızarmış ekmekleri hazırlamak için parmesanı rendeleyin ve ekmek dilimleri üzerine yerleştirin
Ekmek dilimlerini ızgara edin
5
Çorbayı kâselere koyun
Her bir kâseye bir ya da iki kızarmış ekmek koyup üstüne de büyük bir kaşık rendelenmiş peynir ekleyin
Servis edin
mutfaksirlari
com
Malzemeler
• 600 gr
dilimlenmiş havuç
• 1 orta boy soğan
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı yumuşak köri tozu
• 1 litre tavuk suyu
• 150 ml hindistancevizi sütü
• Doğranmış limon otu sapları
• ½ misket limonunun suyu
• 2 çorba kaşığı taze doğranmış kişniş
• Lezzet katmak için tuz ve biber
6 kişiliktir
Yapılışı
1
Soğanı Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında doğrayın
Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve soğanı yumuşayıncaya kadar hafifçe soteleyin
2
Havuçları ve limon otunu doğrayıp kaba ekleyin
Köri tozunu ve tavuk suyunu hafifçe karıştırarak ekleyin
Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin
3
Hindistancevizi sütünü, kişniş ve limon suyunu ekleyip tuz ve biberle lezzetlendiririn
4
Çorbayı tavada istediğiniz kıvamda karıştırmak için Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanın
Servis etmek için ekstra hindistancevizi sütü ve kişnişle süsleyin
mutfaksirlari
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul