Yalnız Mesajı Göster

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar

Eski 08-04-2012   #39
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar












Malzemeler

¼ kereviz
1 küçük ince dilimlenmiş soğan
10 su bardağı et suyu
¼ pırasanın beyazı
½ bardak zar gibi doğranmış tavuk eti
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
1 bardak süt

Yapılışı

Bir tenereye yağı koyup hafif kızdırarak sebzeyi ilave edip bir dakika kavurun

Sonra tuz ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın
Başka bir kapta sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan tavuk suyunun içine karıştırarak ekleyin

Ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip, süzün
Tavuk etlerini de ilave edin
Afiyet olsun…

ustayemektarifleri















Malzemeler

• Soyulmuş ve ince doğranmış 15 kg soğan
• 115 gr tuzsuz tereyağı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 defneyaprağı
• 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı
• 25 gr saf un
• 250 ml sek beyaz şarap
• 100 ml sek şeri
• 2 litre et suyu
• 1 adet Fransız bageti
• 1 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak
• 170 gr parmesan peyniri
• Lezzet katmak için tuz ve biber
6-8 kişiliktir

Yapılışı

1 Soğanları ince ince doğramak için Braun Multiquick 7 Kablsouz ve doğrayıcı kabını kullanın

2 Tereyağını zeytinyağıyla birlikte geniş, kalın dipli bir sos tavasında ısıtın Soğanları, dövülmüş sarımsağı, defneyapraklarını ve kekik yapraklarını ekleyip hafifçe karıştırın Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin Kapağı kaldırın ve soğanlar karamelleşip altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak 20 dakika daha pişirin

3 Karıştırarak un ekleyip topaklanmaları gidererek 3-4 dakika daha pişirin ve şarap, sek şeri ve et suyunu ekleyin Kaynayana dek pişirdikten sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin

4 Parmesanlı kızarmış ekmekleri hazırlamak için parmesanı rendeleyin ve ekmek dilimleri üzerine yerleştirin Ekmek dilimlerini ızgara edin
5 Çorbayı kâselere koyun Her bir kâseye bir ya da iki kızarmış ekmek koyup üstüne de büyük bir kaşık rendelenmiş peynir ekleyin Servis edin

mutfaksirlaricom















Malzemeler

• 600 gr dilimlenmiş havuç
• 1 orta boy soğan
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı yumuşak köri tozu
• 1 litre tavuk suyu
• 150 ml hindistancevizi sütü
• Doğranmış limon otu sapları
• ½ misket limonunun suyu
• 2 çorba kaşığı taze doğranmış kişniş
• Lezzet katmak için tuz ve biber
6 kişiliktir

Yapılışı

1 Soğanı Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında doğrayın Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve soğanı yumuşayıncaya kadar hafifçe soteleyin

2 Havuçları ve limon otunu doğrayıp kaba ekleyin Köri tozunu ve tavuk suyunu hafifçe karıştırarak ekleyin Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin

3 Hindistancevizi sütünü, kişniş ve limon suyunu ekleyip tuz ve biberle lezzetlendiririn

4 Çorbayı tavada istediğiniz kıvamda karıştırmak için Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanın Servis etmek için ekstra hindistancevizi sütü ve kişnişle süsleyin

mutfaksirlaricom

Alıntı Yaparak Cevapla