08-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Dolması Tarifi
pırasa dolması Kullanılacak Malzeme
1 demet kalın pırasa
300 gr kıyma
1 kuru soğan
1-2 adet domates
Tuz, karabiber
1 su bardağı pirinç
1 kaşık biber salçası
Nane, maydonoz
2-3 kaşık sıvı yağ
Yapılışı
Pırasaları 4 er parmak boyunda kesip, kaynar suda hafif haşlayınSuyunu süzüp, katlarını ayırın
Diğer yanda rendelenmiş soğanı, kıymayı, rendelenmiş domatesi, pirinci, salçayı, tuz, biber, maydonoz ve naneyi karıştırın
Kıymalı karışımı pırasaların içlerine iki uçtanda 1 cm kadar boşluk kalacak şekilde doldurun ve küçük bir tencereye dik olarak sıralayın
Üzerine sıvı yağı gezdirip, biraz daha tuz ve üzerine çıkmayacak kadar su ilavesi ile ocağa koyunKaynadıktan sonra en az 20 dk kısık ateşte pişirin[/b]
______________________________ ___
|
|
|