Konu
:
> Ayvalı pilav
Yalnız Mesajı Göster
> Ayvalı pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Ayvalı pilav
MALZEMELER
4 kişilik
400 gr dana eti
400 gr pirinç
100 gr sıvı yağ
2 adet kurusoğan
1 adet ayva
400 gr havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz
HAZIRLANIŞI
Havucu soyun ve halka halka doğrayın
Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun
Et suyunu çekince havucu koyup kavurmaya devam edin
Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin
Tuz ve kimyon ilave edin
Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 12 dakika haşlayın
Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin
Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin
Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak 30 dakika dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul