Yalnız Mesajı Göster

Revani Tatlısı

Eski 08-04-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Revani Tatlısı



Revani Tatlısı




Revani Malzemeleri
  • 7 Adet yumurta
  • 15 Çorba kaşığı tozşeker
  • 15 Çorba kaşığı irmik
  • 15 Çora kaşığı süt
  • 15 Çorba kaşığı un
  • 3 Paket kabartma tozu
  • Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için :
  • 1 Litre su
  • 1 Kilo tozşeker
  • 1 Dilim limon
Üzerine :
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Revani Yapılışı
  1. Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın
  2. Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin
  3. Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin
  4. Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın
  5. Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın
  6. 50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın
  7. Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin
  8. Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın
  9. Şeker ve suyu kaynatın
  10. Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin
  11. 1-2 Dakika bu şekilde kaynatın
  12. Sonra ılınması için bir kenarda bekletin
  13. Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün
  14. Şerbeti çekene kadar bekletin
  15. Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla