Konu
:
Revani Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Revani Tatlısı
08-04-2011
#
1
Şengül Şirin
Revani Tatlısı
Revani Tatlısı
Revani Malzemeleri
7 Adet yumurta
15 Çorba kaşığı tozşeker
15 Çorba kaşığı irmik
15 Çora kaşığı süt
15 Çorba kaşığı un
3 Paket kabartma tozu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için :
1 Litre su
1 Kilo tozşeker
1 Dilim limon
Üzerine :
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Revani Yapılışı
Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın
Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin
Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin
Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın
Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın
50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın
Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin
Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın
Şeker ve suyu kaynatın
Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin
1-2 Dakika bu şekilde kaynatın
Sonra ılınması için bir kenarda bekletin
Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün
Şerbeti çekene kadar bekletin
Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul