Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Kimya Staj Defteri örneği

Eski 01-22-2011   #11
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Kimya Staj Defteri örneği



ürün ne yazık ki aynı tadı vermez Çok daha ekonomiktir Bu yağ ile kakao ve kakao likörü karıştırılarak çikolata tadı elde edilmeye çalışılır fakat bunun ismi kokolin olarak adlandırılır ve gerçekte bir imitasyondur Kakao yağı ikame yağının değişik erime noktalarında farklı tipleri vardır Örnerğin erime noktası daha aşağı ise kaplama, biraz daha yukarı ise krem çikolata ve daha da yukarı ise normal tablet çikolata için kullanılır Nihayetinde hepsi kokolindir Şimşek bisküvi de bu kaplamayı hazırlamak için 400 kg kapasiteli iki adet bilyeli viniyer vardır Kaplama karışımı %35 kaplama yağı, %49 şeker, %4 süttozu, %6 alkalize kakao, %5 naturel kakao, vanilin, lesitin ve kakao liköründen oluşur Eğer çilekli veya muzlu kaplama ise kakao ve kakao likörü konmaz, yerine renklendirici, meyva tozu ve meyva aroması konur Bu karışım içinde yüzlerce demir bilye bulunan dikey bir batch tipi mikserde 5 ila 6 saat karıştırılarak hem inceltilir hemde bir biri ile tam karışması sağlanır Burada lesitinin görevi hemde koruyucu madde olmak (preservative) hem de
yağ, şeker ve kakaonun arasında bağların daha iyi olmasını sağlamaktır Eğer lesitin yeterli miktarda konmaz ise veya yeterli derecede kaplama karıştırılmaz ise çok kısa bir zaman sonra kaplama yağı kusar ve mamül maddenin üzerinde beyazlıklar görünür Bu yüzden bu kısımda yapılan işlemler çok hassastır ve önemlidir Kaplama hazırlanmadan önce kaplamalık yağ eritme tankında eritilir 2 adet 200 kg/saat kapasiteli eritme tankı bulunur Bu haznenin üstünde içinden buhar geçerilen ızgara şeklinde borular bulunur Aynı borular tank cidarlarından da geçer 25 kg lik katı yağlar bu boruların üzerine konur ve yağ ısının etkisi ile yavaş yavaş eriyerek tankın içine dökülür Oradan pompalar yardımı ile diğer maddelerle karışmak üzere viniyere gider Daha sonra hazırlanan karışım ya marshmallow yada gofret kaplama hattına yine pompa ve borular yardımı ile gönderilir

Fabrikada hem bisküvi hem de gofret hattında birer adet ıskarta değirmeni bulunur Bisküvi hattından çıkan kırık bisküviler veya yerdeki tablalara dökülen bisküviler ıskarta değirmeninde un haline getirildikten sonra hamurun içine karıştırılır Gofret kısmında kırık gofret yaprakları veya kesim de çıkan fazlalıklar ıskarta değirmeninde öğütülerek azar miktarda gofret kremasına karıştırılır Marshmallow hattında çıkan ıskartalar ise aşırı derecede cıvık olmaları nedeni ile değirmene konulmaz direkt kakaolu bisküvi hamurunun içine atılır Hamur mikserinde parçalanarak hamura karışır ve bisküviye güzel bir aroma verir Çubuk hattından çıkan ıskartalar ise dışının kostik kaplaması nedeni ile koyu kahve renklidir ve bisküvi hamurunun içine katılması halinde beneklerin oluşmasına neden olur Bu yüzden çubuk ıskartası öğütüldükten sonra çubuk kraker hamurunun içine atılır

Marshmallow hattında üretilen bir diğer üründe cıncır isimli üründür(eti cin benzeri) İçinde belli bir derinlik bulunarak pişirilen bisküvi (pao hamur) bu hatta verildikten sonra jöle ile doldurulur ve üzerine granül dökülerek soğutma bandında soğutulur, oradan paketlemeye geçer

Yine Şimşek bisküvinin kendisinin geliştirmiş olduğu Gülen Çocuk adlı ürün bu hatta üretilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla