Yalnız Mesajı Göster

Acılı Buğday Çorbası

Eski 04-14-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Acılı Buğday Çorbası



Acılı Buğday Çorbası


Acılı lezzetlerden ve tahıl ürünlerinden hoşlananlar için acılı buğday çorbası Baharatlarla aroması artırılmış, soğuk algınlıklarına karşı doğal koruyucu nitelikte
Acılı Buğday Çorbası


Malzemeler,
1 su bardağı buğday
1,5 Yemek kaşığı salça
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet acı sivri biber
1 Çay bardağı kuru nane
1/2 Tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
Kuru nane
6 Su bardağı su
Hazırlanışı,
Buğdayı bir gece önceden suda bekletin
Soğanı küp küp doğrayıp salça ve sıvı yağ ile birlikte kavurun
Üzerine 6 Su bardağı su ilave edip 15 dakika kadar kaynamaya bırakın
Sivri biberi ince ince kıyın ve tencereye ilave edin
Bir gece önceden beklettiğiniz buğdayları süzün ve tencereye ekleyin
Tüm baharatları da ekleyip 10 dakika kadar daha pişirin
Piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirip çorba kaselerine alın
Üzerini kuru nane ile süsleyip servis edin
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla