Yalnız Mesajı Göster

Kesme Muhallebi Tarifi

Eski 04-27-2015   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kesme Muhallebi Tarifi



Kesme Muhallebi Tarifi

malzemeler




  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (margarin)
hazırlanışı


Hani hem misafirlerim çok beğensin hem de şöyle 5 dakikada yapabileceğim kolay bir tarif olsun diyorsunuz ya işte bu muhallebi tam size göre! Görüntüsüyle sofralarınıza farklılık katacak, tadıyla damaklarınızı şenlendirecek de bir de kolay olmasıyla size zamandan kazandıracak sizi uğraştırmayacak leziz bir muhallebi!


Süt, irmik ve şekeri tenceremiz de kaynayıncaya kadar pişirelimEn son içerisine rendelediğimiz portakal kabuklarını ve tereyağını ilave edip şöyle bir karıştırıp tenceremizi ocaktan indirelimResimdeki gibi kek kalıbının içerisine streç filmi serelim (bu muhallebimizin daha kolay çıkmasını sağlayacak)
ve muhallebimizin yarısını kalıba boşaltıp kalan muhallebiye 2 kaşık kakao ekleyip onuda üzerine dökelim ve kaşık yardımıyla düzeltip ılıyınca buzdolabına dinlenmek üzere kaldıralımBuzdolabında en az 1 saat dinlendikten sonra servis tabağına ters çevirelim Üzerini çikolata sosuyla süsleyip ikram edebilirsinizVeya sade olarak ta ikram edebilirsiniz
Afiyet şifa olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla