Yalnız Mesajı Göster

Saçaklı Poğaça

Eski 04-27-2015   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Saçaklı Poğaça



Saçaklı Poğaça




Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 2 su bardağı ılık süt,
  • 2 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 paket kuru maya (42 gr),
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 8 su bardağı un(unun cinsine göre ilave etmeniz gerekebilir)
Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Süslemesi İçin:
  • Kırmızı pul biber,
  • İnce ince kıyılmış dereotu,
  • İnce ince kıyılmış maydanoz,
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
İçi İçin:
  • Beyaz peynir
Dışını Sıvamak İçin:
  • Labne peyniri


Saçaklı Poğaça Yapılışı

Bir kaba mayayı, ılık sütü koyup mayayı eritelim ve kabarmasını bekleyelim
Kabaran mayanın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve karıştıralım
Sıvı yağı, tuzu, yoğurdu ilave edip karıştıralım
Kontrollü olarak unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtelim ve ılık bir ortamda 30-45 dakika mayalandıralım
Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp yuvarlak şekil verelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim
10 dakika tepside mayalandıralım ve önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakalım
Soğuyan poğaçaları yarıya kadar ortadan keselim
Poğaçaların içine beyaz peynir koyalım
Sonra poğaçaların ağız kısmına labne peyniri sürelim
Daha sonra dereotuna, kırmızı pul bibere, maydanoza veya rendelenmiş kaşar peynirine batırıp servis yapalım

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla