Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Revani

Eski 01-13-2015   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kremalı Revani



Kremalı Revani Tarifi







Malzemeler:

  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 5 çorba kaşığı un
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu,
  • 1 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 dilim limon
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi
Kremalı Revani Yapılışı

Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve 5 dakika çırpalım
İçine sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve spatula ile yavaşça karıştıralım
Fırın tepsisini yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine döküp, önceden ısıtılmış 150° fırında pişirip, soğutalım
Şerbeti için; tencereye toz şekeri, suyu koyup kaynatalım ve limon dilimini ilave edelim
Kreması için; tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı, pirinci, unu, nişastayı koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirip, soğutalım
Hazırladığımız keki ikiye bölelim ve alt kısmını tepsiye yerleştirelim
İlk önce üzerine şerbetin yarısını dökelim ve daha sonra da kremanın yarısını döküp, yayalım
Kekin diğer parçasını üzerine kapatalım ve kalan şerbeti üzerine döküp, şerbeti çekmesini bekleyelim
Daha sonra kalan kremayı kekin üzerine döküp, yayalım
Üzerine hindistan cevizi serpip, Kremalı Revani tatlımızı buzdolabında 2 saat dinlendirip, servis yapalım Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla