06-12-2014
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Acılı Ezme
Acılı Ezme İçin Malzemeler:
- 2 büyük domates
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 4 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım limon suyu ya da nar ekşisi
- Yeteri kadar zeytinyağı
Acılı Ezme Yapılışı
Domatesi, sivri biberi, taze soğanı ve maydanozu ince ince doğruyoruz
Salça, tuz, nane ve kırmızı pul biberi, rendelediğimiz sarımsağı iyice karıştırıyoruz
Limon suyu ya da nar ekşisini ilave ediyoruz
Doğradığımız malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz
Daha sonra zeytinyağını ilave ediyoruz
Acılı ezmemiz servise hazır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|