06-09-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Kabak Kebabı
Fırında Kabak Kebabı
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3-4 adet kabak
- Tuz
- karabiber
- Pul biberi
- Kekik
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 50 gr kaşar peynir
Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım kıymaya ekleyelim Kalan malzemeleri de (soya sosu hariç) ekleyelim ve iyice yoğuralım Kabakları 1 cm kalınlıkta halka şeklinde doğrayalım Az tuzlayıp karabiber ve soya sosunu ekleyelim, karıştıralım Tahta şişlere kabak ve yaptığımız harçtan köfteleri sıra ile takalım, alüminyum folyoya saralım ve önceden 180-200 derece ısıtılmış fırına koyalım 30-40 dakika pişirelim Çıkartalım ve üstten folyoyu keselim Kebabın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökelim ve tekrar üstü kızarana kadar fırına koyalım Afiyet olsun
Not: Alüminyum folyo kullanmak istemeyenler isterlerse pişirme kağıdına sararak da tarifi uygulayabilirler
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|