Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kabak Kebabı

Eski 06-09-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fırında Kabak Kebabı



Fırında Kabak Kebabı


  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 adet kabak
  • Tuz
  • karabiber
  • Pul biberi
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 50 gr kaşar peynir













Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım kıymaya ekleyelim Kalan malzemeleri de (soya sosu hariç) ekleyelim ve iyice yoğuralım Kabakları 1 cm kalınlıkta halka şeklinde doğrayalım Az tuzlayıp karabiber ve soya sosunu ekleyelim, karıştıralım Tahta şişlere kabak ve yaptığımız harçtan köfteleri sıra ile takalım, alüminyum folyoya saralım ve önceden 180-200 derece ısıtılmış fırına koyalım 30-40 dakika pişirelim Çıkartalım ve üstten folyoyu keselim Kebabın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökelim ve tekrar üstü kızarana kadar fırına koyalım Afiyet olsun
Not: Alüminyum folyo kullanmak istemeyenler isterlerse pişirme kağıdına sararak da tarifi uygulayabilirler

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla