Yalnız Mesajı Göster

Açma Yapılışı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Yapılışı







Malzemeler

Hamur:

1 paket Mayalı Un

50 g yumuşak margarin

1 yumurta

3 çay bardağı ılık süt

Araya sürmek için:

100 g yumuşak margarin
Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Susam

Çörek otu
Tarif

Un ve mayayı karıştırın

Yumurta, margarin ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak yumuşak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun

Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin

Süre sonunda hamuru bir kez daha yoğurup 8 eşit parçaya ayırın

Bu parçaları 20 cm çapında yuvarlak açın

Üzerlerine birer tatlı kaşığı margarin sürüp rulo yapın

Rulonun iki ucundan tutarak ve farklı yönlere çevirerek burun

Daha sonra iki ucu birleştirip hamura halka şekli verin

Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerini kapatarak 30 dakika bekletin

Bekletme sonrası üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpip pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış

)Pişirme süresi:

Yaklaşık 20-30 dakikaFırından çıkarınca üzerine tepsi örtün

Sıcak veya soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla