Konu
:
Açma Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Açma Yapılışı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açma Yapılışı
Malzemeler
Hamur:
1 paket Mayalı Un
50 g yumuşak margarin
1 yumurta
3 çay bardağı ılık süt
Araya sürmek için:
100 g yumuşak margarin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Tarif
Un ve mayayı karıştırın
Yumurta, margarin ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak yumuşak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin
Süre sonunda hamuru bir kez daha yoğurup 8 eşit parçaya ayırın
Bu parçaları 20 cm çapında yuvarlak açın
Üzerlerine birer tatlı kaşığı margarin sürüp rulo yapın
Rulonun iki ucundan tutarak ve farklı yönlere çevirerek burun
Daha sonra iki ucu birleştirip hamura halka şekli verin
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerini kapatarak 30 dakika bekletin
Bekletme sonrası üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpip pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış
)
Pişirme süresi:
Yaklaşık 20-30 dakikaFırından çıkarınca üzerine tepsi örtün
Sıcak veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul