11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kantaron Otunun Faydaları Yararları
Kantaron Otunun Faydaları Yararları
Bu şifalı bitkinin içerdiği özel bileşimler sebebi ile tıbbî bitki olarak adlandırılmaktadır
Kantaron otunun esas özelliği ve faydaları:
1– Beyni sakinleştirir
2– İştahı açar
3– Sinirsel depresyonu önler
4– Yara iyileştirici özelliğine sahiptir
5– İshali keser
6– Solucan düşürür
7– İdrar söktürür
8– Böbrek ve Safra kesesindeki taşların düşmesinde yardımcı olur
9– Sindirim sistemini düzenler
10– Kan temizleme özeliğine sahiptir
11– Romatizmini önler
12– Hastalık sonrası vücudun güçlenmesinde son derece yararlıdır
13– Çocukların yatak ıslatmalarında kullanılabilir
14– Haşlanmış suyu dezenfekten olarak kullanılır
15– İrinli yaraların çabuk iyileşmesinde yardımcı olur
16– Karaciğer, böbrek, mide hastalıklarında kullanılabilir
17– Bronşitlerde, Akciğer iltihaplarına iyi gelir
18– Soğuk algınlığında terletici etkisi ile hastaya iyi gelir
19– Hazırlanmış tıbbî yağı, güneş ve diğer yanıklarda, kesiklerde kullanılır
20– Safra söktürücü ve ağrı kesici etkisine sahiptir
21– Kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir Bundan başka birçok alanda kullanılır Kantaron bitkisi doğru ve dozunda kullanıldığında yaklaşık 50 çeşitten fazla hastalığa yarar sağladığı kanıtlanmıştır
KULLANMA ŞEKLİ
Taze kurutulmuş Kantaron otunun çiçeğini ezdikten sonra 1–15 litre suya bir yemek kaşığı atılır Sonra hafif ateşte 10–15 dakika kaynatıp, gün içerisinde çay, su yerine içilir veya ezilen bitkiyi 3 katı bal ile karıştırıp sabah, öğlen ve akşam tok karına yenilir
KULLANMA SÜRESİ
Şikayet ortadan kalktıktan sonra hemen kesilmelidir Eğer şikayet devam ederse, 6 ay kullandıktan sonra en az 3 ay ara verilmelidir
ZARARLARI
Uzun süre ve fazla kullanıldığında vücutta kaşıntı yapar
Bu bitkinin sadece çiçeği değil; yaprağı ve dalı da çok faydalıdır Herkes, hasta olmadan önce de bu bitkiyi ara–sıra çay yerine kullanmalıdır Özelikle ruhsal gerginlik hâllerinde bu şifalı bitki çok yararlıdır
|
|
|