10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler- 1 kilo kabak, 2 adet patates, 1 adet kuru soğan, 2 adet havuç, 8 su bardağı su, 2 çorba kaşığı krema, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kırmızıbiber, tuz
Yapılışı
İlk önce patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Yıkanmış ve küp şeklinde doğranmış kabakları ve diğer sebzeleri bir tencereye aktarın ve üzerine 8 su bardağı su ilave edip tuzunu ayarlayın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin
Piştikten sonra sebzeleri blendırdan geçirin Tekrar ateşe koyup ağır ateşte pişirin 5-10 dakika daha pişirin Kremayı da ekleyin
Başka bir tavada tereyağını eritip sıvıyağını ekleyin üzerine nane ve kırmızıbiberi ekleyin Biraz çevirip ateşten alın
Çorbanın üzerinde gezdirip servise hazır bir şekilde kaselere doldurun (Kremalı yapmak istemezseniz kremayı koymadan da bu çorba gayet lezzetli olur)
|
|
|