Tatlılar...!
Pasta Primavera Yemeği İle İlgili Detaylar
Yemek Kategorisi: Kekler - Pastalar
Yemeğin Süresi: 60dk-Fazla
Yemeğin Yöresi: Türk Kaç Kişilik 8-10
Zorluk Derecesi: Kolay Puan: 6
Malzemeler:
1 yemek kaşığı kuru toz maya
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
150 gr margarin (yumuşamış)
5 su bardağı un
Üzerine sürmek için
1 adet yumurtanın sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı ılık su
Harcı için
200 gr kahverengi şeker
2 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı (ceviz ya da fındık içi de olabilir)
Yapılışı:
Öncelikle, toz mayayı ılık sütün içinde toz şekerle birlikte karıştırarak
eritin
Diğer taraftan, geniş bir kapta un ve tuzu karıştırın
Ilık sütün içerisinde erittiğiniz mayayı, vanilya ve yumurtayı ekleyerek
yoğurun ve kulak memesinden sert bir hamur hazırlayın
Yaklaşık 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra, hamuru hafif unlu
tezgahın üzerinde hazır yufka büyüklüğünde açın
Açtığınız hamurun üzerine yumuşak margarinin tümünü sürüp dörde katlayın
Buzdolabında 30 dakika daha beklettikten sonra, tekrar açıp dörde
katlayarak buzdolabına koyun
Harcı için, şeker, tarçın ve tuzsuz fıstıkları karıştırın
Buzdolabında bekleyen hamuru dikdörtgen şeklinde açın
Uzun kenarına malzemeyi yayıp kalın rulo şeklinde sarın
İki ucunu birleştirip daire şekli verin ve tepsiye koyup 30 dakika
bekletin
Rulonun üzerini bıçakla 2 cm aralıklarla çizin
Çırpılmış yumurta sarısını sürdükten sonra, 175 dereceye ayarlı fırında
35-40 dakika pişirip çıkarın
Şimdi de şekerle ılık suyu karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alın
ve sıcakken kekin üzerine gezdirin
Şeker soğuyup bayazlaşmaya başlayınca dilimleyerek servise sunun
|