10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Bahçe Masa Düzeni İle İlgili Dekorasyonları
Ev Bahçe Masa Düzeni İle ilgili Dekorasyonları
Güzel Bir Masa Hazırlamak İçin
1- Yemek listesini hazırlarken konuklarınızın yaşlarını, yaşadıkları yeri, sağlık durumlarını ve hatta cinsiyetlerini bile düşünün![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
2- Yemek listesinde mümkün olduğunca hazmı güç yemekleri kullanmayın![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
3- Bir yemek listesinde iki salçalı ya da birbirine benzeyen iki yemek ve birbirine benzeyen isimler bulunmamalı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
4- Bir kral sofrası ile aile sofrası arasındaki fark yemek takımlarının lüks oluşudur Ancak yemek kuralları aynıdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
5- Sofraya üç takımdan fazla bıçak, çatal koymayın Ancak bardaklar dört adet olabilir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
6- Misafir olan sofrada her yemek kendi takımıyla yenmelidir ve her yemekte çatal, bıçak ve tabak değişmelidir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
7- Soğuk yemek soğuk tabakta, sıcak yemek ısıtılmış tabakta verilmelidir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
8- Çatalları kullanış sırasına göre, sivri tarafı havaya kalkık olarak ve tabağın soluna yerleştirilir Sadece tatlı çatalı tabağın önüne sapı solda kalacak şekilde yerleştirilir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
9- Bıçaklar keskin tarafı tabağa dönük olarak, tabağın sağına yerleştirilirler Sadece tatlı bıçağı tabağın önüne, sapı sağda kalacak şekilde ve ekmek bıçağı da ekmek tabağının üzerinde sağ kenarında kullanılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
10- Bardaklar her zaman sağda dururlar![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
11- Kaşıklar oyuk kısmı havaya bakar şekilde ve tabağın sağında, bıçağın sağına yerleştirilir Tatlı kaşığı kullanılacaksa tatlı bıçağı kaldırılır, yerine tatlı kaşığı koyulur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
12- Çiçekler, şamdan vb misafirlerin birbirlerini görmelerini engelleyecek şekilde konmamalıdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
13- Tuzluk ve biberlik, tatlı çatal ve bıçağının arkasında, masanın ortasına yakın konur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
14- Hardal, ketçap, mayonez önceden sofraya konmaz Eğer bunların kullanılacakları yemek varsa o yemekle beraber sofraya getirilir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
15- Elle yenmesi icap eden yemeklerde el tası ilave edilmelidir İçinde yarısına kadar ılık su ve bir dilim limon olmalıdır Sol tarafta çatalın önüne koyulur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
16- Meyve için el tası ilave edilecekse içindeki su soğuk olmalı ve yine bir dilim limon koyulmalıdır Mümkünse içine 3-4 gül, karanfil vb yaprağı konur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
17- El tası verilmeyecekse, özellikle elle yenen yemeklerden sonra hafif sabunlu ve kokulu el bezi verilmelidir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
18- Bazı yemeklerin yenmeyen kısımları, kemikler ve kılçıklar için yemek tabağının sol önüne bir kemik tabağı konmalıdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
19- İki kişinin omuzunun arasındaki boşluk hedef alınır şekilde sofrada her iki kişiye bir sigara tablası konur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
20- Yemek masası için en uygun çiçek şekli basık çiçek şeklidir Onur konuklarının önüne masanın ortasına doğru konmalıdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
21- Davetlilerin rahatça yemek yiyebilmeleri için her kişiye 60 cm yer olmalıdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
22- Peçeteler sofraya mümkün olduğunca sade şekilde konur Şekilli katlamalar doğru değildir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
23- Evin hanımı yemek servisini, evin beyi içki servisini yapmalıdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
24- Kirli takımlar sağdan alınır ve yerine temizleri yine sağdan sofraya koyulur Bunların içinden sadece el tası, ekmek ve salata tabağı soldan alınır ve soldan koyulur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
25- Yemekten önce içki servisini yapılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
26- Yemeğe çorba ile başlanacaksa içki servisi yapmayınız Çorba bittikten sonra içki servisine başlayabilirsiniz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
27- Garnitürler ve soslar ayrı servis edildiği için soldan verilmelidir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
28- Önce hafif şaraplar, sonra kuvvetli şaraplar verilmelidir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
29- Sofrada hastalık sebebiyle ya da özel sebeplerle içki almayan konuklar için alkolsuz içki ve meyve suyu bulundurulmalıdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
30- Sofrada hastalık sebebiyle, özel sebeplerle ya da inanç sebepleriyle her şeyi yiyemeyen konukları zor durumda bırakmayan yemekler olmalıdır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
31- Kalabalık ziyafet sofrasında elle yenen yemekler verilmez![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
32- Ziyafet sofrasında yenmesi güç yemekler ya da sarımsaklı yemekler verilmez![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-4916b9c7_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49f0a8ef_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49779073_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49f96c53_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-4978abac_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-498aa373_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49d7b834_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-490d4ae2_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49ab6557_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49ceca49_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-496d4ca4_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-4917c5c8_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-499ae4a2_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-490eb38a_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49e4bff4_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49c5cd30_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49eb10cb_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-494583d7_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49eb10cb_frmsinsi.net_.jpg)
![](http://frmsinsi.net/images/frmsinsimages/20/28-10-2012T11-09-49c4ae6a_frmsinsi.net_.jpg)
|
|
|