Yalnız Mesajı Göster

Hamur İşleri

Eski 10-28-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri








Ben hamurunun yumuşacık olmasını ve güzel kabarmasını çok sevdim Normal tarife göre böreğin altı üst kısmından daha kalın oluyor Bunu önlemek için hamuru açarken ortasını daha kalın bırakıp kenarları inceltebilirsiniz
Tarif Dr Oetker'e ait

Patatesli Börek:

Malzemeler:

Hamur:

4 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3,5 çay bardağı ılık su
İç malzeme:

2 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
50 g margarin

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanması:

Unu eleyip maya ile karıştırın
Tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin
Patatesleri haşlayıp rendeleyin Tuz, pul biber, nane ve peynir rendesini ekleyip karıştırın
Hamuru 10 eşit parçaya bölün Her birini 2-3 mm kalınlığında açın, üzerlerine margarin sürün, iç malzeme koyun ve bohça şeklinde kapatın
Ters çevirerek yağlanmış tepsiye sıralayıp yumurta sarısı sürün
20 dakika bekletip 180 o C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin

AFİYET OLSUN [IMG]http://www**********com/images/smiles/b5gif[/IMG] [IMG]http://www**********com/images/smiles/b5gif[/IMG]

Alıntı Yaparak Cevapla