Konu
:
Hamur İşleri
Yalnız Mesajı Göster
Hamur İşleri
10-28-2012
#
11
Prof. Dr. Sinsi
Hamur İşleri
Ben hamurunun yumuşacık olmasını ve güzel kabarmasını çok sevdim
Normal tarife göre böreğin altı üst kısmından daha kalın oluyor
Bunu önlemek için hamuru açarken ortasını daha kalın bırakıp kenarları inceltebilirsiniz
Tarif Dr
Oetker'e ait
Patatesli Börek:
Malzemeler:
Hamur:
4 su bardağı un
1 poşet Dr
Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3,5 çay bardağı ılık su
İç malzeme:
2 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
50 g margarin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanması:
Unu eleyip maya ile karıştırın
Tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun
Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin
Patatesleri haşlayıp rendeleyin
Tuz, pul biber, nane ve peynir rendesini ekleyip karıştırın
Hamuru 10 eşit parçaya bölün
Her birini 2-3 mm kalınlığında açın, üzerlerine margarin sürün, iç malzeme koyun ve bohça şeklinde kapatın
Ters çevirerek yağlanmış tepsiye sıralayıp yumurta sarısı sürün
20 dakika bekletip 180 o C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
AFİYET OLSUN
[IMG]http://www
**********
com/images/smiles/b5
gif[/IMG] [IMG]http://www
**********
com/images/smiles/b5
gif[/IMG]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul