Yalnız Mesajı Göster

Tavuktan Porsiyon Çıkarma Nasıl Olmalı ?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuktan Porsiyon Çıkarma Nasıl Olmalı ?



Tavuktan Porsiyon Çıkarma Nasıl Olmalı ?

Fırında kızarmış tavuk, kümes hayvanları yemek salonlarında servis masası üzerinde bir tahta üzerinde veya uygun bir tabak içinde kesilir Bu parçalar mutfaktan baş ve boyunları çıkarılmış ayakları kesilmiş olarak gelir, dört kişilik bir tavuktan porsiyonlar şöyle olur
Butlar birer porsiyon, kanatlar ve kendi taraflarındaki beyaz etleri ile beraber birer porsiyon
Beş kişilik bir tavukta kanat sadece beyaz etin bir kısmıyla beraber servis edilir Göğüs kemiğinin iki tarafında kalan diğer beyaz etler beşinci porsiyon olur
Tavuk büyükse, göğüs etinden iki porsiyon çıkarılabilir veya butların alt üst bölümleri ayrılmak üzere her birinden ikişer porsiyon çıkarılabilir
Bacağın alt bölümü küçük olduğundan beraberinde birazda göğüs eti verilir
Böylece birinci biçim altı ikinci biçimden yedi porsiyon elde edilir

Alıntı Yaparak Cevapla