Yalnız Mesajı Göster

Köfteler-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteler-Yemek Tarifleri







Toraman kofte




Malzemeler
500 gr kiyma
100 gr bayat ekmek
100 gr kuru sogan
300 gr tamyagli yogurt
1 Adet yumurta aki
1 adet yumusak domates
100 gr domates salçasi
100 gr tereyagi
4 Adet patates
Karabiber-tuz-corek otu
1 adet yufka

Yapilis Tarifi
Kiyma,bayat ekmekrendelenmis kurusogan,tuz ve karabiber iyice yogrulur ve buzdolabinda bekletilirEn az 2 saat dinlenen kiyma tekrar yogrulduktan sonra,iki parmak genisliginde 8 parçaya ayrilip uzunca bir sekil verilirKöfteler teflon tavada çok az sivi yag ile (çok pismemek kosulu ile )pisirilir Yufka sekiz esit parçaya bölünür ve pisip soguyan köftelerimiz tek tek yufkalara sarilirÜzerlerine yumurta aki sürülüp çörekotu serpilir180 derecede isitilmis firina atilir Firinda üstü esmerlesince çikarilir servis tabagina alinir Ayri bir yerde rendelenmis domates tuz , salça ve tereyagi ile sos hazirlanir
Patatesler iyice yikanir biraz haslanir Haslanan patatesler dörde bölünüp sivi yag ile yaglandiktan sonra 200 derecelik firinda kabuklari soyulmadan dis kabuklari sertlesinceye kadar pisirilir
Firindan çikip servis tabagina aldigimiz köftelerin yanina patatesler ve yogurt konur üzerine ise domates sosumuz konduktan sonra servis edilir
Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla