Konu
:
Köfteler-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Köfteler-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteler-Yemek Tarifleri
Toraman kofte
Malzemeler
500 gr kiyma
100 gr bayat ekmek
100 gr kuru sogan
300 gr tamyagli yogurt
1 Adet yumurta aki
1 adet yumusak domates
100 gr domates salçasi
100 gr tereyagi
4 Adet patates
Karabiber-tuz-corek otu
1 adet yufka
Yapilis Tarifi
Kiyma,bayat ekmek
rendelenmis kurusogan,tuz ve karabiber iyice yogrulur ve buzdolabinda bekletilir
En az 2 saat dinlenen kiyma tekrar yogrulduktan sonra,iki parmak genisliginde 8 parçaya ayrilip uzunca bir sekil verilir
Köfteler teflon tavada çok az sivi yag ile (çok pismemek kosulu ile )pisirilir
Yufka sekiz esit parçaya bölünür ve pisip soguyan köftelerimiz tek tek yufkalara sarilir
Üzerlerine yumurta aki sürülüp çörekotu serpilir
180 derecede isitilmis firina atilir
Firinda üstü esmerlesince çikarilir servis tabagina alinir
Ayri bir yerde rendelenmis domates tuz , salça ve tereyagi ile sos hazirlanir
Patatesler iyice yikanir biraz haslanir
Haslanan patatesler dörde bölünüp sivi yag ile yaglandiktan sonra 200 derecelik firinda kabuklari soyulmadan dis kabuklari sertlesinceye kadar pisirilir
Firindan çikip servis tabagina aldigimiz köftelerin yanina patatesler ve yogurt konur üzerine ise domates sosumuz konduktan sonra servis edilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul