Yalnız Mesajı Göster

Köfteler-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteler-Yemek Tarifleri







Gokkusagi koftesi





Malzemeler:
3 Adet Havuç
3 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Süt
2 Adet Yumurta
½ Kg Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
1 Çay Kaşığı Kimyon
5 Diş Sarmısak
Tuz
Süslemek İçin:
2 Adet Domates
3-4 Adet Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar
Sos İçin:
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Diş Dövülmüş Sarmısak
2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Tatlı Kaşığı Şeker

HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim
Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim Bayat ekmek içini ufalayalım Dövülmüş sarmısakları ekleyelim Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım
Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim 15 dakika pişirelim Fırından aldıktan sonra
Dilimler şeklinde keselim Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim
Sos için tüm malzemeyi karıştıralım Servis tanağına önce sosu yayalım Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla