Yalnız Mesajı Göster

Evde Kolaylıkla Hazırlanacak Börek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Kolaylıkla Hazırlanacak Börek Tarifleri




Evde Kolaylıkla hazırlanacak börek tarifleri
Antakya usulü Biberli Ekmek Tarifi
MALZEMELER:
1 TARİF:
3 Tane mayalı ekmek
2TARİF :
1 Tane mayalı ekmek 2 bardak kadar un su tuz ve ve yağ
3 TARİF:(bu benim kullandığım tarif seçim sizin)
1 kg kadar un
kibrit kutusu kadar pak maya veya kuru maya
1 bardak ılık sür ve ılık su
sıvı yağ
tuz ve tozşeker
İÇ MALZEMELER:
3-4 Kaşık biber salçası
Bir kase beyaz peynir
bir kase çökelek
1çay bardağı tuzlu yoğurt(normal veya süzme yoğurt kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı kadar taze veya kuru zahter( dağ kekiği veya normal kekik kullanabilirsiniz)
1 bardak iri dövülmüş ceviz içi
1 kahve fincanı kadar nar ekşisi
2 su bardağı zeytinyağı
büyük bir baş soğan
arzu edilirse domates de koyabilirsiniz kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış domates kullanabilirsiniz
YAPILIŞI:
İç malzemenin tamamını bir kaba koyun karıştırın iyice 1 bardak zeytin yağ ilave edip bunu malzemeye yedirin
Hamuru yapmak için kaba un koyun ortasını havuz gibi açın tuz koyun Mayayı ortasına koyun ılık su süt ve toz şeker yardımıyla mayayı eritip yavaş yavaş kenarlardan un alarak ekmek hamuru gibi yumuşak bir hamur tutun Üstünü kapatın, yarım saat kadar kabarmaya bırakın
Hamurdan yumurta kadar parça alın hamuru zeytinyağ yardımıyla inceltin üstüste gelecek şekilde katlayın İç harcı yayın üstüne sonra bol zeytinyağ gezdirin 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin orta ısılı fırında pişirin
------------------------------------------------
İnanılmaz lezzetli ve doyurucudur acı sevenler pul biber veya acı Antakya salçası kullanabilir Çayın yanında çok iyi gider Ben soğanı tercih etmyorum, nar ekşisi de pek kullanmam ama aslına uygun olarak denemenizi isterim Antak'yada taş fırınlarda kocaman lahmacun gibi pişirilir Siz evde pişirirken fırın tepsisinin tamamını kapatacak şekilde hamuru yayabilirsiniz veya ince iki hamurun ortasına iç malzemeyi koyabilirsiniz Zeytinyağ çok bol kullanılır ama çok yağlı olmaz bu biberli ekmek
Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla