Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #26
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Yoğurtlu Patates

MALZEME;
500 gr az yağlı parça et
1 su bardağı nohut
1 kg patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)
Yeteri kadar su
TARİFİ ;
Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanırDaha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilirDiğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılırSürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılırDaha sonra et,nohut,patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınırÜzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülürYemek servise hazırdır


Alıntı Yaparak Cevapla