Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
26
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yoğurtlu Patates
MALZEME;
500 gr
az yağlı parça et
1 su bardağı nohut
1 kg
patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)
Yeteri kadar su
TARİFİ ;
Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır
Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır
Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır
Daha sonra et,nohut,patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır
Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür
Yemek servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul