Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #43
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Kabak Musakka

MALZEME;
1 kg taze kabak
500 gr az yağlı kıyma
150 gr yeşil biber
3 adet kuru soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı yağ
Az su
TARİFİ: Kabaklar halka şeklinde doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilirÖte yandan az yağla kıyma kavrulurKıymaya soğan,yeşil biber yeterince tuz,salça ve su konup kaynatılırBu malzeme tepsideki kabağın üzerine boşaltılırÜzerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilirFırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dk) kadar pişirilirYemek servise hazırdır


Alıntı Yaparak Cevapla