Yalnız Mesajı Göster

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #92
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri






Nişe Helvası

MALZEME;
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı tereyağı
Çekilmiş ceviz içi
(Fıstık yada fındık da olabilir)
TARİFİ: Ocağın üzerinde,orta ateşte nişasta,şeker ve su karıştıra karıştıra ,katı hale gelinceye kadar bir miktar pişirilirSonra 1 su bardağı tereyağının yarısı bu karışıma ilave edilirBir süre daha karıştırılmaya devam edilirKısık ateşte helvanın ağzı yarım kapatılırHelva top top olmuşsa kıvama gelmiş demektirKalan tereyağı da ilave edilirServis tabağına alındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz içi serpilir ve servise sunulur


Alıntı Yaparak Cevapla