Konu
:
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
92
Prof. Dr. Sinsi
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
Nişe Helvası
MALZEME
;
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı tereyağı
Çekilmiş ceviz içi
(Fıstık yada fındık da olabilir
)
TARİFİ:
Ocağın üzerinde,orta ateşte nişasta,şeker ve su karıştıra karıştıra ,katı hale gelinceye kadar bir miktar pişirilir
Sonra 1 su bardağı tereyağının yarısı bu karışıma ilave edilir
Bir süre daha karıştırılmaya devam edilir
Kısık ateşte helvanın ağzı yarım kapatılır
Helva top top olmuşsa kıvama gelmiş demektir
Kalan tereyağı da ilave edilir
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz içi serpilir ve servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul