Konu
:
Servis Takımları
Yalnız Mesajı Göster
Servis Takımları
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Servis Takımları
SERVİS TAKIMLARI
KUVER (COUVERT)
Yemek takımlarının yemelk yeme usulüne göre yemek masasının üzerine yerleştirilmesine kuver denir
Kuver kelimesi binlerce yıl eskidir
Yemek bıçağı tunç devrinde ismi bilinmeyen birisi tarafından icat edildi
Kaşık beşbin yıl önce firavunlar tarafından icat edildi
Çatal onbeş ve onaltıncı asırlarda italyan Rönesansı zamanında icat edildi
Çatalın icadı ile devrin asilzadeleri artık yemek yemek için uzun kola ihtiyaç kalmadığını beyan ederk (Sofrada) KOMPLE KUVER kullanarak yemek yemeye başladılar
Zamanın meşhur firmaları altın ve gümüş çatal - kaşık - bıçak çeşitleri yapmakla ve zamanın asilzadeleri en iyi sofra takımlarına sahip olmakla birbirleri ile yarış ettiler
Bu durum hergün biraz daha tekamül ederek ve sadeleşerek günümüze kadar geldi ve tekamül ederek devam etmektedir
KUVER TABAĞI
28-30 santim büyüklüğünde salonun dekoruna uygun umumi görüntü için masanın üzerine önceden konan tabak
ÇORBA TABAĞI
23-24 santim büyüklüğünde çukur tabak
ET SUYU FİNCANI (KONSOME FİNCANI)
200 gr
likid alan iki kulplu fincana et suyu fincanı (Konsome Fincan) denir
YEMEK TABAĞI
23-24 santim büyüklüğünde normal düz tabak
DEŞER TABAĞI
20-21 santim büyüklüğünde yemek tabağından küçük düz tabaktır
A - Tatlı Tabağı da denir
B - Salata Tabağı da denir
EKMEK TABAĞI
17-18 santim kutrunda düz yuvarlak tabak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul