Somon Izgara ve Roka Salatası
Malzemeler:
5 dilim somon, 2 bardak süt, 1 adet soğan, tuz, karabiber, defne. Yapılışı Süt, rendelenmiş soğan, defne yaprağı derin bir kaba koyulur. Somon parçalan içine yerleştirilip ağzı kapatılarak 1 gün dolapta bekletilir. Pişirileceği zaman sostan çıkartılır, yağlanmış teflon tavada iki tarafı nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Bol roka salatası ile servis yapılır. Roka salatası: 1 demet roka yıkanıp ince kıyılır. 3 diş sarımsak ezilir. Kıyılan rokaların içine ilave edilir. Tuz ile rokalar iyice ovularak bir kaba alınır. Üzerine limon ve zeytinyağı gezdirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.