ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=650)
-   -   Püf Noktalar , Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=960999)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:41 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Tereyağını kızartırken

Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:41 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Pasta keserken

Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:41 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Patates haşlarken

Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:41 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Soğan soyarken

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Bayat ekmekler için

Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Şişe temizliği

Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur. Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil. 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın. Şişenin içine döküp 24 saat bekletin. Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın. Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için

Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Etin yumuşak olmasını istiyorsanız

Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek.


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Kalamarın lezzetini arttırmak için

Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırınKalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:42 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Evde yoğurt yaparken

Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur


Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Donmuş çikolata ve tereyağı

Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz

--->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler frmacil sayfa 2iki --->: Püf Noktalar , Pratik bilgiler




Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Çayı enfazla 10 dk demleyin
Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça
içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını
çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile
çaydanlıkta kaynatınTermosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur.
Ancak bununda kolayı vardır.
Bunun için eller bir iki dakika kadar
sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur
Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır.

Ayrıca çay ve kahve lekelerini de
karbonatla silerek çıkartabiliriz.






Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 08:43 AM

Püf Noktalar , Pratik Bilgiler
 

Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya
biraz amonyak karıştırın ve lekenin üzerine sürün

Zeytinyağı lekesi için bir lokma ekmek içi
yuvarlanıp lekenin üstünde gezdirilmelidir

Yumurta lekesini ise önce soğuk suda sonra
ılık sabunlu suda yıkayarak çıkarabilirsiniz







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.