ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Köfteler-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933055)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:38 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Toraman kofte

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
500 gr kiyma
100 gr bayat ekmek
100 gr kuru sogan
300 gr tamyagli yogurt
1 Adet yumurta aki
1 adet yumusak domates
100 gr domates salçasi
100 gr tereyagi
4 Adet patates
Karabiber-tuz-corek otu
1 adet yufka

Yapilis Tarifi
Kiyma,bayat ekmek.rendelenmis kurusogan,tuz ve karabiber iyice yogrulur ve buzdolabinda bekletilir.En az 2 saat dinlenen kiyma tekrar yogrulduktan sonra,iki parmak genisliginde 8 parçaya ayrilip uzunca bir sekil verilir.Köfteler teflon tavada çok az sivi yag ile (çok pismemek kosulu ile )pisirilir. Yufka sekiz esit parçaya bölünür ve pisip soguyan köftelerimiz tek tek yufkalara sarilir.Üzerlerine yumurta aki sürülüp çörekotu serpilir.180 derecede isitilmis firina atilir. Firinda üstü esmerlesince çikarilir servis tabagina alinir .Ayri bir yerde rendelenmis domates tuz , salça ve tereyagi ile sos hazirlanir.
Patatesler iyice yikanir biraz haslanir . Haslanan patatesler dörde bölünüp sivi yag ile yaglandiktan sonra 200 derecelik firinda kabuklari soyulmadan dis kabuklari sertlesinceye kadar pisirilir.
Firindan çikip servis tabagina aldigimiz köftelerin yanina patatesler ve yogurt konur üzerine ise domates sosumuz konduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun...


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:38 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Bulgurlu dogu koftesi


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
1/2 kg yagsiz kiyma
1 çay bardagi ince bulgur
1 adet sogan
sivi yag
1 çay kasigi kirmizibiber
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi yenibahar
1 tatli kasigi tereyagi
1 bardak su
tuz
1 kasik salça
3 dis sarmisak

Püre için:
3-4 Adet patates
1 bardak süt
1 kasik tereyagi
muskat
tuz

Yapilis Tarifi
Kiymamizi bir tepsiye alin ve içine ince bulguru ekleyin. Özlesene dek yogurun. Sogani rendeleyip, bulgurlu kiymaya ilave edin. Tuz ve baharatlari ekleyin. Tereyagini da ekleyerek hepsini yogurun. Elinizi hafifçe islatarak, ceviz büyüklügünde, yuvarlak ve yassi köfteler hazirlayin. Sivi yagda kizartin. Küçük bir tepsiye veya kapakli yayvan bir tencereye alin. Salçaya 1 bardak su ve dövülmüs sarimsaklari ekleyip köftelerin üzerine dökün. Kisik ateste köfteleri sos ile birlikte pisirin. Püre için: Patatesi haslayin ve rendenin iri tarafi ile rendeleyin. 1 bardak süt ile tereyagini ekleyip, pürüzsüz olana dek karistirin. Köftelerin yaninda garnitür olarak servis yapin.
Afiyet olsun...


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:38 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Top top kofte


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
750gr kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmek içi
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu*
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
*kabartma tozu köftelerin yumuşak olmasını sağlıyor*

Kızartmak için :
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Ayrıca:
5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanması:
Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.

Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak sunun.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Gokkusagi koftesi


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
3 Adet Havuç
3 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Süt
2 Adet Yumurta
½ Kg Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
1 Çay Kaşığı Kimyon
5 Diş Sarmısak
Tuz
Süslemek İçin:
2 Adet Domates
3-4 Adet Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar
Sos İçin:
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Diş Dövülmüş Sarmısak
2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Tatlı Kaşığı Şeker

HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim. Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim.
Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalım. Dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.
Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım. Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım. Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim. Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra
Dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim.
Sos için tüm malzemeyi karıştıralım. Servis tanağına önce sosu yayalım. Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
KÖftelİ Patlican Ezme


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
4 patlıcan
4 sivri biber
1 kase kiraz domates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
köftesi için:
400 gr kıyma
1 soğan
1yumurta
kurutulmuş ekmek
tuz,karabiber
kimyon
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyerek kabuklarını soyun. Yeşil biberleri de közleyerek kabuklarını soyun ve
halka halka doğrayın. Tabağın altına közlenmiş patlıcanları bıçakla kıyarak alın. üzerine
sarımsaklı yoğurt dökün. Köfteyi yoğurun ve bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayarak yağda
kızartın. Sarımsaklı yoğurdun üzerine yeşil biberleri onun üzerine de köfteleri dizin. Köfteleri
kızarttığınız yağda çeri domatesleri çok az soteleyerek yemeğinizin üzerine koyarak süsleyin.
Soğutmadan servis yapın. Aman dikkat çok lezzetli olduğu için ancak 6 kişiye yetebilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
HasanpaŞa KÖftesİ

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
300 gr.kıyma
1 yumurta
1 soğan
kurutulmuş ekmek
1 çorb ak.salça
tuz,köfte baharı
Püresi için:
3 patates
1 çay b.süt
kaşar rendesi
tuz
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 300 gr.kıymayı alın üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.1yumurtayı kırın,kurtulmuş ekmeği
ilave edip tuzunu ve köfte baharı ilave edip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve köfteleri bu şeklide hazırlayın fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 decelik fırında köfteleri pişirin.
Püresi için ise,patatesleri haşlayın ve rendeleyip bir karıştırma kabına alın.Rendelenmiş patatesin üzerine
1 çay bardağı sütü alın üzerine kaşar peynir rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın.
Fırından köfteleri çıkartın.Patates püresini şanti torbasına alın ve köftelerin ortasına
sıkın,kaşar rendesini patateslerin üzerine ilave edin ve kaşarların üzerine kızarana kadar pişirin.
Sosu için ise sıvıyağ, salçayı ve suyu ilav edip bir sos elde edin.
Servis tabağına pişen köfteleri alın ve sosunu da servis tabağına alın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
SÜprİz KÖfte


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
2 su b. bulgur
1 tatlı k. kırmızıbiber
1 yumurta
100 gr. kıyma
1 çorba k. irmik
3 haşlanmış patates
Tuz
köftesi için :
150 gr. kıyma
Domates sosu için:
2 domates
2 kesme şeker
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
zeytinyağı
üzeri için:
tereyağı
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Bir kaba bulguru alın üzerine sıcak su ekleyerek
bir kapakla kapatın ve şişmesini sağlayın.
3 adet patatesi haşlayın ve rendeleyin.
Şişen bulgura patatesleri,irmiği,1 tatlı kaşığı
kırmızı biberi,1 adet yumurtayı ve 100 gr.kıymayı
ilave ederek yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar
kopartıp ortasını elinzli bastırarak havuz açın.
Köftesi için 150 gr.kıymayım ksrıştırma kabına alın.
Üzerine tuz,karabiber ekleyerek köfteyi yoğurun.
Köfteleri ceviz büyüklüğünde şekil verin.
Tavaya köfteleri alın ve az yağda pişirin.
BUlgurlu topların ortasIna köfteleri yerleşetirin.
Üzerine kapatın ve şekilde köfeteler bitene dek tekrarlayın.
Tenceye kaynamış olan suyu alın.Üzerine
bulgurlu topları alın ve haşlayın.
Sosu için ise domatesleri yemeklik doğrayın.
Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine domatesleri ince
kıyılmış sarımsakları,defne yaprağını,2 adet kesme şekeri
ilave ederek bir sos elde edin.
Servi tabağına köfteli bulgurlu topları alın üzerine
domatesli sos dökerek servis edin.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yahnİ KÖfte


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER:
250 gr kıyma
2 su b. ince bulgur
1 çorba k. un
1 yumurta
1 su b. kuru fasulye
1 su b. nohut
1 kuru soğan
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
pulbiber,karabiber
sıvaıyağ,tuz
HAZIRLANIŞI:
Yahni köfte için ilk olarak karıştırma kabına bulgur alınır
biraz ılık su ilave edilir.Biraz karıştırılır ve daha sonra kıyması
unu ve yumurtası da ilave edilerek yoğrulur.elde edilen köfteler fındık
büyüklüğünde yuvarlanır.Bu arada bir tencereye sıvıyağ alınır.
üzerine doğranmış soğanlar alınır.Salçası eklenerek çevrilir.
üzerine sıcak su ilave edilir. Su kaynayınca köfteler eklenir.
10 dakika piştikten sonra haşlanmış nohut
ve kuru fasülye de eklenek pişirilir.tereyağı ve
reyhanla sos yapılarak üzerine dökülür ve sıcak servis edilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Sİnİde İÇlİ KÖfte


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
3 su b. ince bulgur
3 patates
2 çorba k. biber salçası
250 gr. kıyma
tuz, karabiber
pul biber
İç harcı için:
350 gr. kıyma
3 soğan
1 su b. ceviz
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bulguru alın üzerine
geçecek kadar sıcak su ekleyin üzerini kapatın.
Bulgur demlenin üzerine 250 gr.kıyma ekleyin.
Üzerine haşlanmış patasesi rendeleyin.Üzerine
2 çorba kaşığı biber salçası ilave ederek yoğurun.
İç harcı için tavaya küp keslimiş 3 adet soğanı alın.
Üzerien kıymayı ekleyin.Üzerine 2 su bardağı ceviz
1 tutam maydonoz ekleyerek bir iç harç oluşturun.
Yuvarlak bir fırın tepsisine bulgurlu harcı yayın.
Üzerine kıymalı harcı yayın.
Üzerine tekrar bulgurlu harcı yayarak kapatın.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Ispanakli Dalyan KÖfte


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER:
500 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
tuz,karabiber
köfte baharı
İç harcı için:
1 demet ıspanak yaprağı
1 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
zeytinyağı
tuz,karabiber
muskat
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak soğanlar ve havuçlar doğranır.bir tencerede sotelenir.
ıspanaklar da iri iri kıyılarak ilave ediilr ve sotelenmeye devam
edilir.tuzu ve baharatı ayarlanır.diğer taraftan köfte için ise
kıyma bir kaba alınır.üzerine yumurta ve rendelenmiş soğan
ilave edilerek yoğrulur.hazırlanan kıymaya uzun silindir şekli
verilerek ortası açılır.içine hazır olan ıspanaklı havuçlu harç
konularak kapatılır.daha sonra üzerine yumurta sürülerek
fırına verilir.servis için erişte suda haşlanır.servis tabağının
en alt katına erişte konur.daha sonra pişen kıyma fırından
çıkarılıp yuvarlak yuvarlak kesilir.köfte erişte yatağında
üzerine salça ile servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
KaŞarli Pirasali KÖfte

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
2 orta boy pırasa
350 gr. kıyma
1 yumurta
100 gr. kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
kimyon
kurutulmuş ekmek
1 kase yoğurt
domates
HAZIRLANIŞI:
Pırasaları çok ince oalrak kesin ve tavaya
alıp soteleyin.
Sotelenen pırasaları karıştırma kabına alın.
Üzerine 350 gr.kıymayı alın.Üzerine ince kıyılmış
maydonozu tuz ve baharatları ilave edin.
1 adet yumurtayı kırın üzerine alabildiği
kadar kurutulmuş ekmeği ilave edin.
Üzerine küp kesilmiş kaşar peyniri ekleyerek yoğurun.
Köfteye şekiller vererek sıvıyağda kızartın.
Servis tabağına yoğurdu alın üzerine kızartılmış kaşarlı
pırasalı köfteleri dizerek servis edin.

--->: KöfteLer frmacil sayfa 2iki --->: KöfteLer




Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
ÇİĞ KÖfte

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
750 gr. kıyma
500 gr. bulgur
2 kuru soğan
domates salçası
biber salçası
isot
maydanoz
taze nane
taze soğan
tarçın
HAZIRLANIŞI:
Geniş bir tepsiye isotu alın.
Üzerine tarçın ekelyin ve karıştırın.
Üzerine çok ince kesilmiş soğanları alın.
Elinizle iyice yoğurun.
Üzerine 750 gr.kıymayı alın ve elinizle iyice yoğurun.
Üzerine bulguru kıvamına göre ekleyin.
Yoğururken üzerine buzlu su ile yoğurmaya devam
edin.Üzerine çok ince kesilmiş taze soğanı alın tekrar
yoğuru.
Üzerine çok ince kesilmiş maydonozu ve salçayı ekleyip tekrar
yoğurun.
Servis tabağına yeşillikleri alın üzerine parça parça
çiğ köfteleri ekleyerek servis edin.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Etsİz ÇİĞ KÖfte


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
2 su b. köftelik bulgur
2 soğan
1-2 diş sarımsak
2 çorba k. domates salçası
2 çorba k. biber salçası
2 çorba k. zeytin yağı
pul biber
karabiber
kimyon
5-6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına isotu alın.Üzerine soğanı rendeleyin.
Üzerine ince kesilmiş sarımsakları ekleyin.
Üzerine domates ve biber salçası ekleyin.
Baharatları ekleyin.
2 su bardağı bulguru ekleyin.Nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin.
Elinizle yoğurun.
Servis tabağına etsiz çiğ köfteyi alın.
Üzerine taze soğan ve maydonoz ekeleyin.
Kıvırcık ile servis edin.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Pazili KÖfte

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
yarım kg pazı
yarım kg yoğurt
2 diş sarımsak
2 su b. ince bulgur
1,5 su b. un
2 çorba k. tereyağı
1 çorba k. biber salçası
1 soğan
kırmızı biber,tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerine sıcak su
dökerek demlenmeye bırakın. Diğer tarafta sıvıyağda
soğanı ve ardından da doğranmış pazıları ilave ederek
soteleyin. Bulgur demlenince üzerine unu,biber salçasını
arzuya göre reyhan,tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun.
ara ara sıcak su ilave ederek köfte kıvamına getirin. misket
büyüklüğünde köfteler yapıp sıcak suda haşlayın.
Tabağın altına pazıyı dökün. Üzerine sarımsaklı yoğurdu
onun üzerine de köfteleri yerleştirin.En son biberli tereyağı
döküp sıcak servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Köfteler-Yemek Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
KaŞarli Rulo KÖfte


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzeme:
300 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 kase kaşar peyniri
alabildiği kadar galeta unu
tuz, karabiber
kimyon
Garnitürü için:
brokoli
karnabahar
havuç
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı soğan,yumurta,tuz,baharat ve galeta unu ilave ederek
köfte kıvamına getirin. Streç filmi yayın.Üzerine köfte harcını
dikdörtgen şekilde yerleştirin. Üzerine kaşar peyniri rendesinin
yarısını serpin. Streç filmle rulo yapın. Üzerini yine kaşar peyniri
rendesi ile kaplayıp streç filme sarılı olarak buzdolabına kaldırın.
Buzlukta bir gece kalan köfteyi ertesi gün dilimleyerek teflon
tavada pişirin. Buharda pişmiş brokoli ve karnıbahar ile servis
yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.