ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Sardunya Makarnası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=59333)

Şengül Şirin 11-14-2008 01:19 PM

Sardunya Makarnası
 
Malzemeler:
Yarım kuzu, küçük kuşbaşı doğranmış, yağı çok az olmalı
kızartmak için sıvı yağ
1 çay kaşığı yabani mercanköşk, arzu edilirse
1 havuç, ince halka doğranmış
3 diş sarımsak, doğranmış
1 büyük teneke ya da iki küçük teneke konserve domates, ufak doğranmış
Yarım bardak kırmızı şarap
Yarım bardak süt
3-4 kaşık beyaz peynir, rendelenmiş
Yarım bardak ince doğranmış taze nane
1-2 tatlı kaşığı irir ve taze çekilmiş karabiber
Üzerine arzu edilirse grana (parmesan da olabilir) ya da eski kaşer peyniri, rendelenmiş
1 ya da 1.5 pakit İtalyan iri penne makarnası

Yapılışı:
Kuzu parçalarını sıvı yağda havuç halkaları ile bir tencerede kızart. Sarımsakları ekle ve çevir. Domatesi, şarap ve mercanköşkü ekle. Bir dakika hızılı ateşte tut, çevir ve kapağını kapatıp kısık ateşte hiç su eklemeden 2 saat kadar pişir. Bu süre sonunda sütü ve beyaz peynir rendesini ekle. 15 dakika daha pişir. Servis ederken makarnayı paket üzerindeki tarife göre dişe gelir şekilde pişir. Servis tabağının altına sıcak sosun yarısını koy, süzülmüş makarnayı ekle. (Makarnın üzerinden soğuk su geçirme ve sallayarak sıcak suyunu iyice arıt.) Sosun diğer yarısını ve naneyi ekle alt üst et ve servisini yap. (Sos ısıtılabilir)



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.