ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Tutmaç Çorbası Tarifi-Tutmaç Çorbası Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=576138)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:01 PM

Tutmaç Çorbası Tarifi-Tutmaç Çorbası Yapılışı
 


Tutmaç Çorbası Tarifi-Tutmaç Çorbası Yapılışı

MaLzemeler.
1 adet yeşil biber
1 adet domates
100 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
tuz. su
6 çorba kasesi su
300-400 gr un
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tarif Bilgileri
Kategori: Çorbalar
Puanı: 5
Gönderen: Elf
Tarifi Yazdır


Yapılışı

300-400 gr un. tuz yeterince su ile hamur yoğrulur. Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır. İnce şeritler halinde kesilir. Bu şeritler 172 cm² lik karelere kesilir. Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır. Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp. kurutulur ve kavanozlarda saklanır. Daha sonra çorbalarda kullanılır. Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur. 100 gr çiğ kıyma hafif kavrulur. Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir. İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir. Hafif pişirilir. 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip. karıştırılır. Ezilmiş 2 yemek kaşığı süzme yoğurdun içine çorbanın suyundan 1 kaşık konarak alıştırılır. Çorbanın içindede yoğurdun kesilmemesi için. Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.