Tutmaç Çorbası Tarifi-Tutmaç Çorbası Yapılışı
Tutmaç Çorbası Tarifi-Tutmaç Çorbası Yapılışı MaLzemeler. 1 adet yeşil biber 1 adet domates 100 gr kıyma 1 tatlı kaşığı salça tuz. su 6 çorba kasesi su 300-400 gr un 1 tatlı kaşığı nane 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ Tarif Bilgileri Kategori: Çorbalar Puanı: 5 Gönderen: Elf Tarifi Yazdır Yapılışı 300-400 gr un. tuz yeterince su ile hamur yoğrulur. Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır. İnce şeritler halinde kesilir. Bu şeritler 172 cm² lik karelere kesilir. Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır. Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp. kurutulur ve kavanozlarda saklanır. Daha sonra çorbalarda kullanılır. Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur. 100 gr çiğ kıyma hafif kavrulur. Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir. İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir. Hafif pişirilir. 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip. karıştırılır. Ezilmiş 2 yemek kaşığı süzme yoğurdun içine çorbanın suyundan 1 kaşık konarak alıştırılır. Çorbanın içindede yoğurdun kesilmemesi için. Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.