ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Mantarlı Büryan Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=41942)

Şengül Şirin 03-19-2008 11:28 PM

Mantarlı Büryan Pilavı
 
Pilavlar Büryan Pilavı
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 DAKİKA

4 kişilik 658 Kalori

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

5 adet haşlanmış kuzu gerdanı

2 adet soğan n 2 adet havuç

4 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuşüzümü

1/2 demet dereotu

3 bardak etsuyu

Bir tutam tarçın ve tozşeker

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Ayıklanıp, yıkanmış iki su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda iki üç saat bekletin. Tencereye dört çorba kaşığı tereyağını alın.
Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edip, kavurun. Sonra iki çorba kaşığı fıstık ve iki çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin.
Rendelediğiniz havuçları ve ardından pirinçleri ekleyin. Üç dört dakika sonra gerdan etini ilave edip, şöyle bir çevirin ve tencereyi ocaktan alın.
Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin. Fırın kabına, hazırladığınız yemeği yayın.
Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin. Kaynar durumdaki üç bardak etsuyunu üzerine gezdirin.
200 derceye ayarlanmış fırında, pirinçler suyunu çekene dek yemeğinizi pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.