Matmazel Tatlısı!
http://img403.imageshack.us/img403/4331/369vk7.jpg
Malzemeler 3 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı tozşeker 4 Su bardağı süt Yarım paket margarin 1 Adet paskalya çöreği Çikolata sosu için : Yarım paket margarin 2 Çorba kaşığı pudraşekeri 2 Çorba kaşığı kakao 1 Adet yumurta Hazırlanışı 3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın. Tahta bir kaşıkla karıştırıp 5 dakika kavurun. 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. Üzeri göz göz olana dek pişirin. Yarım paket margarini ilave edin. Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın. 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin. Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Bu arada sosu hazırlayın. Margarin, 2 çorba kaşığı pudraşekeri ve 2 çorba kaşığı kakaoyu eritip ateşten alın. Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın. Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın. NOT : Paskalya çöreğini pastanelerden bulabilirsiniz. Ayrıca bu tarifte hazır kek de kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.