Hasanpaşa Köftesi
Et Yemekleri Hasanpaşa Köftesi
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 4 kişilik 689 Kalori MALZEMELER 1/2 kilogram köftelik kıyma 1 adet soğan 4 adet patates 250 gram süt 200 gram kaşar peyniri 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2 dilim ekmek içi 1 tutam maydanoz Biraz su Tuz, karabiber, kimyon HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Soğanları soyup, mutfak robotunda kıyın. Ekmek dilimlerini ve maydanozu ekleyip; robotu bir daha çalıştırın. Bu karışımı kıyma, tuz, karabiber ve kimyonla beraber yoğurun. Oluşturduğunuz bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak; top haline getirin. Baş parmağınızla ortasına bastırıp; hafifçe çukurlaştırın. Bu köfteleri, sıvıyağla yağlanmış cam tepsiye dizip; önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar kızartın. Bu arada; haşlanmış patatesleri soyun, bölerek robota koyun. Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısını ve biraz tuz ekleyerek; püre haline getirin. Köftelerin üzerine püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın. Bir kaşık salçayı, su ile ezerek; hepsinin üstünde gezdirin. En üste, kalan kaşar peynirini rendeleyip; serpiştirin. Kaşar peyniri pembeleşene kadar fırında kızartın Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.