ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kahveli Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=12917)

suskun 04-03-2007 06:50 PM

Kahveli Pasta
 
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 3 yumurta
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 150 gram margarin
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 su bardağı un
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 2 yaprak jelatin
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg ¾ su bardağı şeker
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 2 çay kaşığı kabartma tozu
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 3 tatlı kaşığı nescafe
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 4 çorba kaşığı un
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 çorba kaşığı nişasta
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 2 su bardağı süt
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 4 çorba kaşığı kahve

http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...si_comlekp.jpg YapılışıYumurtaları ve şekerin yarısını çırpın. Küp küp kestiğiniz margarini ve kabartma tozunu ekleyin. iyice çırpın. Kahveyi ve unu azar azar ekleyin. Karıştırıp, yağlanmış pasta kalıbına dökün. 200 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Diğer tarafta 4 çorba kaşığı unun üzerine yarım çay bardağı su koyun, karıştırarak bulamaç haline getirin.

Çok kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırın. Nişastayı ve sütü ekleyin. Topraklanmaması için sürekli karıştırın. Nescafeyi ve şekerin kalanını ilave edin. Yarım çay bardağı sıcak suda jelatini eritip, ocaktan indirdiğiniz muhallebinin içine karıştırın. Kekin arasına kahveli karışımdan sürün. Kalanını üstüne kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyin. Servis yapın.


suskun 04-03-2007 06:53 PM

Frambuazlı Pasta
 
1 paket dondurulmuş frambuaz
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 bardak labne peyniri
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg hazır kremşanti karışımı
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg ½ bardak toz şeker
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 hazır kek
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 3 çorba kaşığı dilediğiniz meyve reçeli
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 4 yaprak jelatin
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 limon suyu

http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...si_comlekp.jpg YapılışıHazır keki 2 parçaya ayırın. Labne peyniri ve kremşantiyi toz şekerle birlikte çırpın. Buzdolabına koyun.

Frambuazın yarısını robottan geçirin. Kremaya karıştırın. Jelatini soğuk suda 10 dakika ıslatıp yumuşatın. Çıkartıp limon suyuyla birlikte küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte eritin, soğutun, kremaya karıştırın.

Kekin ilk parçasının üzerine kremayı sürün. ikinci parçayı yerleştirin. Üzerine dilediğiniz meyve reçelini sürün. Üzerine kalan frambuazları dizin. 3 saat buzdolabında bekletip servis yapın.


angelesdream 04-03-2007 06:54 PM

heyy..bize gelde şu frambuazlı olanını yapalım senınle.hemde konuşuruz:))

suskun 04-03-2007 09:20 PM

Bak cnm tarif benden yapması benden ne dersin?Yorumun için sağolasın....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.