Şengül Şirin |
07-29-2015 04:16 PM |
Cheese Kek
1 Eklenti(ler)
CHEESE KEK
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1438175742
MALZEMELER
- 2 paket Eti Burçak bsiküvi (25-28 santimlik kalıp için)
- ½ su bardağı margarin ya da tereyağı (eritilip ılıtılmış olmalı)
- 1 yemek kaşığı tozşeker
İçi İçin;
- 500 gram krem peynir
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
YAPILIŞI
- Cheese kekin alt hamurunu hazırlamak için; bisküvileri robotta un gibi oluncaya dek çekip derin bir kaba koyun. Üzerine erimiş ılık yağı ve tozşekeri ekleyin ve tıpkı hamur gibi yoğurun.
- · Bu arada 26-28 santimlik kelepçeli kek kalıbını alüminyum folyoyla tamamen kaplayın. Hazırladığınız hamuru bastırarak kalıba yerleştirin.
- · Diğer taraftan, krem peynir ve tozşekeri derin bir kaba koyun. Vanilya, nişasta ve süzme yoğurdu ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları tek tek kırarken mikserle çırpmaya devam edin. Sonuçta koyu ayran ya da boza kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
- · Bu karışımı kalıbın içindeki bisküvilerin üzerine aktarın. 5 dakika önceden ısıtıp 170 dereceye ve alt - üst konuma ayarladığınız fırında en az 45-50 dakika pişirip çıkarın. Üzeri iyice kızarmış olacaktır. Bazen cheese kek çatlayabilir. Bazen de fırından çıkarınca soğurken çatlar. Bunun için fırından çıkardığınız cheese kekin üzerini streç film ya da tabakla kapatın.
- · En az bir gece buzdolabında beklettiğiniz cheese keki dilimleyerek servise sunun.
Not: İsterseniz üzerini taze mevsim meyveleri ya da meyve püresiyle süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
|