Maden Suyu Ile Hazırlanan Mayalı Poğaça
4 Eklenti(ler)
malzemeler
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1424251163
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1424251163 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1424251163 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1424251163 Mayayı ılık sütle eritin. Üzerine toz şeker döküp karıştırın. Maya köpürene kadar bekletin. Hamuru için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerini bezle örterek mayalandırın. Hamurdan bezeler alıp iç harcımızdan koyup hafif yağlanmış tepsiye dizip 15 dakikada tepside mayalandırın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ben iki ölçü olarak uyguladım siz aynı ölçülerin yarısını kullanarak da yapabilirsiniz. Hamurun yarısına iç malzeme koydum yarısını da boş yaptım. İç malzemeyi de arzunuza göre değiştirebilirsiniz. İç koyduğum poğaçaları bohça gibi kapatıp ters çevirdim katlı yeri altta kaldı. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.