ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tavuklu Paşa Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1085428)

Şengül Şirin 07-10-2014 12:05 PM

Tavuklu Paşa Pilavı Tarifi
 
1 Eklenti(ler)
Tavuklu Paşa Pilavı Tarifi



http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1404983045


Malzemeler:
  • 750 gr tavuk göğsü,
  • 1 kase pirinç,
  • 200 gr tereyağı,
  • 3 orta boy domates,
  • 250 gr mantar,
  • 3 adet sivri biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 kase et suyu,
  • 1 çay kaşığı zencefil,
  • 1 çay kaşığı köri,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber.
Tavuklu Paşa Pilavı Yapılışı


Pirinci yıkayalım.
Üzerine 2 yemek kaşığı tuzu, 1 litre kaynar su ilave edelim ve 30 dakika bekletip, suyunu süzelim.
Tavuk göğsünü, mantarları, domatesleri, biberleri küçük küçük küp şeklinde doğrayalım.
Tencerede tereyağını eritelim.
İçine tavuk etlerini, mantarları ilave edelim ve sularını çekene kadar pişirelim.
Sonra biberleri ilave edelim ve 5 dakika kavuralım.
Daha sonra domatesleri, zencefili, köriyi, karabiberi, kırmızı pul biber, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
Son olarak pirinci, et suyunu ilave edelim.( kesinlikle karıştırmıyoruz)
Önce harlı ateşte 5 dakika daha sonra kısık ateş 15 dakika pişirelim.
Ocaktan alıp, 30 dakika üzeri örtülü olarak dinlendirelim.
Tavuklu Paşa Pilavını servis tabağına ters çevirip, servis yapalım.

[KAPLAN] 07-10-2014 03:56 PM

Cevap : Tavuklu Paşa Pilavı Tarifi
 
Harika görünüyor (:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.