Şengül Şirin |
05-02-2014 12:32 PM |
Çilekli Magnolia
1 Eklenti(ler)
Çilekli Magnolia
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1399023100
Malzemeler
1 kilogram süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
1 paket 200 ml.lik süt kreması
2 paket eti burçak bisküvi
1 kilo çilek
Yapılışı
- Çilekleri yıkayıp kurumaları için havlu peçete üstüne alın, kuruduktan sonra yarım santim kalınlığında dilimleyin.
- Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin.
- Sütü, yumurta sarılarını, nişastayı, unu ve toz şekeri bir tencereye alın.
- Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin, puding kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ateşten alın.
- İlk sıcaklığının geçmesi için ocaktan aldıktan sonra da 1-2 dakika karıştırın, süt kreması ve vanilyalı şekeri ilave edip iyice karıştırın.
- Servis yapacağınız kaseleri sıralayın, kaselerin dibine birer çorba kaşığı robottan geçirdiğiniz bisküvikeri koyun.
- Kaselerin kenarlarına çilekleri sıralayın ve pudingden yeterli miktarda koyun, pudingin üstüne tekrar 1 çorba kaşığı bisküvi koyun ve yine çilek sıralayın.
- Sonra yine biraz puding ve en son bisküvi ile tamamlayın.
- Dilerseniz iki kat da yapabilirsiniz benim kaselerim biraz büyüktü o yüzden iki sıra yaptım, fakat en üstü mutlaka bisküvi ile tamamlamalısınız.
- Oda ısısına gelince üzerlerini alimünyum folya ya da streç film ile kapatıp buzdolabınada en az 1-2 saat dinledirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun…
|