ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Çilekli Magnolia (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084856)

Şengül Şirin 05-02-2014 12:32 PM

Çilekli Magnolia
 
1 Eklenti(ler)
Çilekli Magnolia

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1399023100


Malzemeler

1 kilogram süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
1 paket 200 ml.lik süt kreması
2 paket eti burçak bisküvi
1 kilo çilek


Yapılışı
  • Çilekleri yıkayıp kurumaları için havlu peçete üstüne alın, kuruduktan sonra yarım santim kalınlığında dilimleyin.
  • Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin.
  • Sütü, yumurta sarılarını, nişastayı, unu ve toz şekeri bir tencereye alın.
  • Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin, puding kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ateşten alın.
  • İlk sıcaklığının geçmesi için ocaktan aldıktan sonra da 1-2 dakika karıştırın, süt kreması ve vanilyalı şekeri ilave edip iyice karıştırın.
  • Servis yapacağınız kaseleri sıralayın, kaselerin dibine birer çorba kaşığı robottan geçirdiğiniz bisküvikeri koyun.
  • Kaselerin kenarlarına çilekleri sıralayın ve pudingden yeterli miktarda koyun, pudingin üstüne tekrar 1 çorba kaşığı bisküvi koyun ve yine çilek sıralayın.
  • Sonra yine biraz puding ve en son bisküvi ile tamamlayın.
  • Dilerseniz iki kat da yapabilirsiniz benim kaselerim biraz büyüktü o yüzden iki sıra yaptım, fakat en üstü mutlaka bisküvi ile tamamlamalısınız.
  • Oda ısısına gelince üzerlerini alimünyum folya ya da streç film ile kapatıp buzdolabınada en az 1-2 saat dinledirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun…


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.