Fırında Armut Tatlısı Tarifi
Fırında Armut Tatlısı Tarifi
3 büyük boy armut (soyulup çekirdekleri ve ortası çıkarılmış) 2 çorba kaşığı toz şeker 1/2 su bardağı portakal suyu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı krem şantiyi Önceden fırınınızı orta sıcaklıkta (180°C) yakınız. Keskin bir bıçakla armutları ortadan kesip ateşe dayanıklı çukur bir tabağa diziniz. Üstüne şekeri serpiniz. Sonra, portakal suyunu döküp tarçını serpiniz. 35 - 40 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp ayrı ayrı tatlı tabaklarına koyarak soğuması için bir kenara bırakınız. Armutlar soğuduktan sonra üstlerine krem şantiyi koyup hemen servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.